Gondolkodtató
Elismerte a NAV, hogy ellenőrzés nélkül engedték el a magyar vámosok a Milánóból érkező román sofőrt
Elismerte a NAV, hogy ellenőrzés nélkül engedték el a magyar vámosok a Milánóból érkező román sofőrt
Hirdetés

Mi is közzétettük azt a videót, amin a két magyar vámos megállít egy románul beszélő teherautóst közúti ellenőrzésre.

Amikor viszont a sofőr azt állítja, ők Milánóból érkeztek, a magyar vámos egy nagy baráti köszönéssel tovább is engedi őket, mindenféle ellenőrzés nélkül.

Az esettel kapcsolatban még vasárnap kérdéseket tett fel az index.hu a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, a Belügyminisztériumnak és a központi koronavírusos emailre is.

Ezekben a többi közt azt kérdezték, valóban magyar vámosok láthatók-e a felvételen, a NAV-munkatársainak ilyen rendszámú autója van-e. Ha pedig tényleg ők azok, akkor a protokoll szerint jártak-e el, hogy mindenféle nagyobb ellenőrzés nélkül továbbengedték a fuvarosokat.

Választ első körben csak a központi koronavírusos emailről kaptak, amiben ennyi állt:

Az Ön által hivatkozott videófelvétel készítője az oldalt viccoldalként tünteti fel, éppen ezért annak valóságtartalma kérdéses. Amennyiben információja van arról, hogy ez a felvétel nem akkor készült, akkor kérjük, pontosítsa a megkeresését.

A felvétel alján ugyanis 2017 októberi dátum van, méghozzá reggeli időpont. De a felvétel sötétben készült, így a készülék beállított dátuma nem mérvadó. Ráadásul a vámosok autójának rendszáma alapján az is beazonosítható, hogy a járművet 2018 júniusában vették először nyilvántartásba. Így pontosított kérdéseinket újra elküldtük az összes érintettnek.

A NAV szerda délután végül röviden válaszolt az Indexnek:

A szituációban a NAV kollégái az általuk vélelmezett egészségügyi kockázat miatt eltértek az általános eljárási szabályoktól.

Hirdetés

Ezzel tehát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elismerte, hogy a magyar vámosok valóban bármiféle ellenőrzés nélkül engedték tovább a román sofőrt, hiába érkezett állítása szerint Milánóból, a koronavírus olaszországi központjából.

A koronavírus miatt szerdán a magyar kormány rendkívüli jogrendet hirdetett és veszélyhelyzet elrendeléséről döntött. Eszerint a többi közt beutazási tilalom lesz Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból, ezekből az országokból senki nem léphet be Magyarországra, kivéve, ha magyarokról van szó.

Forrás: index.hu


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés