Hirdetés

Hírek
Elindította a Magyar Közút az útszámkereső szolgáltatását. Sok esetben nagyon hasznos lehet
Elindította a Magyar Közút az útszámkereső szolgáltatását. Sok esetben nagyon hasznos lehet
Hirdetés

Útszámkereső néven új szolgáltatást indított a Magyar Közút, melynek „elsődleges célja, hogy az országos, állami tulajdonban és üzemeltetésben lévő közúthálózatról tájékoztassa a látogatókat,” ezzel pedig „támogatást nyújt például a közútkezelői kérelmek pontosabb előkészítéséhez is.” – írták meg közleményükben.

Az utszamkereso.kozut.hu weboldalon elérhető új felületen „az úthálózat bármely pontja ötféleképpen kereshető, illetve kattintással is azonosítható.

Hirdetés

A jobb oldalon megjelenő adatok az országos közúthálózat minden pontját többféle módon azonosítják, mely adatok egy gombnyomással másolhatók, megoszthatók, az adott térképi nézet pedig képként lementhető. A felület mobileszközön megfelelő beállítások mellett mutatja az aktuális pozíciót is. Megfelelő ráközelítéssel a dinamikus helymeghatározás is használható, mely során a térképen egy úton végighaladva folyamatosan mutatja a felület az aktuális helyzetet, alapadatokat és közelítő értékű szelvényszámot is.”

A szolgáltatást a Magyar Közút indította el, de nem csak az általuk kezelt 31 ezer kilométernyi szakasz adatai szerepelnek benne, hiszen az ország állami tulajdonban lévő útjainak üzemeltetését számos más vállalat is végzi.

A Magyar Közút szerint „az új portállal párhuzamosan a már korábban létrehozott KIRA(Közlekedési Információs Rendszer és Adatbázis) továbbra is elérhető, azonban a helyazonosításra célszerűbb lesz a felhasználói igényekhez jobban igazodó Útszámkeresőt használni a jövőben.”

Az Útszámkeresőhöz részletes felhasználói útmutató is készült, mely ezen a linkentekinthető meg.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés