Hirdetés

Gondolkodtató
Elgázolta a motorost a piroson áthajtó autó sofőrje
Elgázolta a motorost a piroson áthajtó autó sofőrje
Hirdetés

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 42 éves sofőrrel szemben, aki 2020 májusában egy forgalmas belvárosi kereszteződésnél a pirosra váltó lámpa ellenére nem állt meg, ezért a kereszteződésbe behajtva, elütött egy szabályosan, zöld lámpánál elinduló motorost, aki súlyosan megsérült.

A vádirat szerint a férfi 2020. május 22-én reggel gépkocsival a VIII. kerületben, a József körúton közlekedett a Petőfi híd felé. Haladása során, a megengedett 50 km/órához közeli sebességgel a József körút – Üllői út kereszteződéséhez ért.

Ugyanennél a kereszteződésnél, a vádlott haladási irányát tekintve balról, az Üllői úton, a piros lámpánál várakozott a sértett motoros.
Amikor a férfi a kereszteződéshez ért, a forgalmat irányító közlekedési lámpa már zöldről sárgára váltott, ennek ellenére a vádlott áthaladt az útkereszteződés előtti gyalogátkelőhelyen, majd az akkorra már piros fényjelzés ellenére, megállási kötelezettségét megszegve, behajtott a kereszteződésbe.

Eközben a motoros haladási irányában a közlekedési lámpa zöldre váltott, ezért a sértett szabályosan, irányváltoztatás nélkül, a Kálvin tér irányába haladva, szintén behajtott a kereszteződésbe.

A szabad jelzésre elinduló, álló helyzetből gyorsító sértett észlelte a kereszteződésbe jobbról, szabálytalanul behajtó autót, azonban már nem tudta elkerülni a balesetet, így motorkerékpárjával a vádlotti gépkocsi elejének ütközött. A sértett a baleset következtében sípcsonttörést szenvedett.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a 42 éves férfit közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja és arra tett indítványt, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel hozzon érdemi döntést. A kerületi ügyészség a férfival szemben pénzbüntetés, valamint határozott idejű közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádiratban. – írta meg az ugyeszseg.hu

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés