Hirdetés

Hírek
Elfogták a gépkocsifeltörőt
Elfogták a gépkocsifeltörőt
Hirdetés

Tizenegy gépkocsiból vitt el értékeket az a 49 éves szombathelyi férfi, aki olyan járművekre „vadászott”, ahol az értékeket látható helyen tárolták a sértettek- írta meg a police.hu

A szombathelyi nyomozók a széleskörű adatgyűjtés, valamint a nyomozás során beszerzett információk, bizonyítékok alapján 2023. február 16-án őrizetbe vették azt a szombathelyi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2022 decemberétől összesen 11 gépjárműből lopott el különböző, a gépkocsikban látható helyen tárolt értékeket.

A gyanúsított Szombathely különböző részein leállított autókra „vadászott”, amelyekben a sértettek minden esetben feltűnő, látható helyen hagytak értékeket.

Ha a gépkocsi zárt állapotban volt, az sem akadályozta meg őt az elkövetésben, betörte az ablakot és kivette az ülésen, vagy az ülés előtt elhelyezett tárcát, táskákat.

Készpénzt, okiratokat, különböző használati cikkeket tulajdonított el az autókból, ami nem tetszett neki, azt később eldobta, csak a készpénzt tartotta meg. A BpiAutósok legfrissebb híreit itt találod.

A 49 éves szombathelyi férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A férfival szemben 7 rendbeli kisebb értékre elkövetett lopás bűntett, 3 rendbeli szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség, valamint 1 rendbeli kisebb értékre elkövetett lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

A későbbi áldozattá válás megelőzésének érdekében a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban is felhívta az állampolgárok figyelmét arra, hogy semmiképpen ne tároljanak feltűnő, látható helyen értékeket a gépkocsijukban!

Ahogyan az a fenti esetekből is látszik, az elkövetők általában a könnyen megszerezhető, jól látható helyen hagyott tárgyakat szemelik ki. Az, hogy a megszerzett „zsákmány” az elkövető számára értéktelen, az csak a bűncselekmény elkövetését követően derül ki.

Az eltulajdonított tárgyakon kívül, nem kis bosszúságot és jelentőst kárt okoz az ablakok betörése is a sértettnek, amely egy kis odafigyeléssel megelőzhető.

A Rendőrség kéri továbbá, hogy az alábbi tanácsaikat is fogadják meg!
Gépkocsiját – lehetőség szerint – kivilágított, jól látható helyen állítsa le!
Ne hagyjon értéket gépkocsijában, az autó nem biztonságos tárolóeszköz!
Ne hagyja őrizetlenül a járművét, ha a megvásárolt árut csak látható helyre tudta elpakolni autójában, hiszen, aki figyelte Önt, fel is törheti gépkocsiját!
Mindig zárja be a jármű ajtóit, az ablakokat húzza fel, kapcsolja be a riasztót még akkor is, ha csak pár percre száll ki! A BpiAutósok legfrissebb híreit itt találod.

Hirdetés

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Hirdetés

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x