Hirdetés

Hírek
Életnagyságú „traffipaxozó rendőr” táblát telepített a rendőrség a 81-es számú főút megyei szakaszán
Életnagyságú „traffipaxozó rendőr” táblát telepített a rendőrség a 81-es számú főút megyei szakaszán
Hirdetés

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a gyorshajtás ellen próbálnak küzdeni a különös megoldással.

A 81-es számú főút megyei szakaszán, Mezőörs közelében helyezték el 2020. augusztus 25-én, a sebességmérő bádog rendőrt, ami egy traffipaxozó rendőrt és életnagyságú szolgálati autóját ábrázol.A főúton a közelmúltban több súlyos baleset történt, amelyek okai között a sebesség helytelen megválasztása is szerepet játszott.

A megyei rendőrök a tábla elhelyezésétől azt remélik, hogy a gépjárművezetők a fáradtságot nem ismerő „kolléga” láttán lassabb tempóban közlekednek a veszélyes útszakaszon.

Hirdetés

Az Európai Unióban, így hazánkban is a sebességtúllépés a legelterjedtebb szabálysértés és egyben a közúti tragédiák első számú oka, amelynek elsődleges szerepe van a halálos kimenetelű, illetve a súlyos sérüléssel végződő balesetek bekövetkezésében.

Kutatási adatok alapján a járművek átlagsebességének 5 km/h-val történő emelkedése, lakott területen belül 20 százalékkal növeli a halálos balesetek bekövetkezésének kockázatát.

A sebességet ezért úgy kell megválasztani, hogy alkalmazkodjanak a különböző viszonyokhoz, ilyen az út, az időjárás, a látási viszonyok, a jármű és a rakomány sajátosságai.

Forrás: police.hu


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés