Életfogytig tartó börtönt kapott a férfi, aki a rendőrök elől menekülve, 125-tel gázolt halálra egy 14 éves gyereket
Életfogytig tartó börtönt kapott a férfi, aki a rendőrök elől menekülve, 125-tel gázolt halálra egy 14 éves gyereket
Hirdetés

Emberölés, valamint további négy személlyel szembeni emberölés kísérlete miatt a müncheni regionális bíróság 2021. március 23-án életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt egy sofőrt.

A 34 éves férfi 2019. november 15-én Münchenben „feltűnő módon” vezette személygépkocsiját, és a rendőrök intézkedés alá akarták vonni. A sofőr azonban nem állt meg, hanem nagy sebességgel menekülni kezdett a rendőrautó elől. Fedélzeti kamera rögzítette, amint 120 km/h feletti sebességgel száguldozott a belvárosban, és több alkalommal is áthaladt a forgalomirányító fényjelző készülék tilos jelzésén.

A Fürstenrieder Strassén azonban bekövetkezett a tragédia: egy zöld jelzésre áthaladni szándékozó gyalogos csoportba hajtott, és a fiatalok közül két személyt elütött.

A baleset következtében egy 16 éves fiatalember súlyosan megsérült, míg társa, egy 14 éves fiú sajnos már nem volt ilyen „szerencsés”, ő a helyszínen azonnal életét vesztette.

Hirdetés

A szakértői vélemény szerint az elkövető 306 lóerős BMW-je 125 km/h sebességgel haladt az elütés pillanatában. Az ismert adatok szerint a sofőr azért menekült a rendőrök elől, mert kábítószer hatása alatt állt, megsértette a próbaidőre vonatkozó szabályokat (egy korábban elkövetett bűncselekménye kapcsán), és félt attól, hogy börtönbe kerül. Szemtanúk szerint a nagy sebességgel közlekedő BMW még a tompított fényszóróját sem kapcsolta fel, így a fiatalokból álló gyalogos csoport tagjai nem is sejthették, hogy életveszélyben vannak.

A bíróság az ügyész előterjesztésének megfelelően, az eset összes körülményét figyelembe véve 

nem halálos közúti baleset okozásának, hanem emberölésnek minősítette a cselekményt, és a 34 éves sofőrt életfogytig tartó szabadságvesztésre büntette.

Az elkövető ügyvédje szerint ez így nincs rendben, az ítélet túlságosan szigorú, mert a sofőr nem akart szándékosan senkit sem halálra gázolni, továbbá eljárást kezdeményez a rendőrök ellen is, akik a baleset előtt üldözték a védencét.

Forrás: Baleset-megelőzés

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés