Hirdetés

Gondolkodtató
Elég durva lehet a rendszámügyintézés
Elég durva lehet a rendszámügyintézés
Hirdetés

Nagyon kellemetlen lehet, ha valaki elveszti autója rendszám tábláját. A D.A.S JogSzerviz összeszedte, mit kell tenni ilyenkor. – írja a napi.hu

A rendszámtábla elvesztésekor az első, amit tennünk kell az egy rendőrségi feljelentés. Így ha később például jogosulatlan úthasználat miatt fizetési felszólítást kapunk, az eltűnést alátámasztó rendőrségi jegyzőkönyvvel kimenthetjük magunkat.

Első utunk egy kormányablakba, járási-fővárosi kerületi hivatalba kell, hogy vezessen. Itt kell beadni a pótlás iránti kérelmet, amely 12 300 forint.

A nyilvántartó szerv gondoskodik a gyártótól való megrendelésről. Mindkét rendszám elvesztése esetén pedig vadonatúj rendszámot kap az autónk. Az ügyintézés ideje körülbelül három hét.

Közlekedhetünk az autóval?

Az autóval akkor lehet közlekedni, ha valamelyik rendszámtáblánk megmaradt. Ekkor az utángyártott rendszámtábla átadásáig, de legfeljebb 30 napig egy rendszámtáblával is lehet közlekedni.

Fontos továbbá, hogy nem engedélyezhető az elveszett, ellopott rendszámtábla utángyártása, ha a rendszámtábla másodízben, vagy ha két rendszámtábla egyszerre, esetleg pótkocsi rendszámtáblája tűnik el.

Azzal pedig szintén számolnunk kell, hogy ha a hátsó rendszámunk lett oda, akkor az új rendszámtábla átvételét követően a műszaki érvényesítő címkét és a környezetvédelmi matricát is pótolnunk kell. – írja a D.A.S.

Forrás: http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/eleg_durva_lehet_a_rendszamugyintezes.652187.html

MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés