TAPASZTALTÁL VALAMIT, AMIRŐL ÍRJUNK???
Küldd el nekünk ide kattintva:  

Elég durva lehet a rendszámügyintézés

Hirdetnél itt??? Kérj egy ajánlatot! Katt ide!

SOS Autóklíma töltés
hirdetés

Nagyon kellemetlen lehet, ha valaki elveszti autója rendszám tábláját. A D.A.S JogSzerviz összeszedte, mit kell tenni ilyenkor. – írja a napi.hu

A rendszámtábla elvesztésekor az első, amit tennünk kell az egy rendőrségi feljelentés. Így ha később például jogosulatlan úthasználat miatt fizetési felszólítást kapunk, az eltűnést alátámasztó rendőrségi jegyzőkönyvvel kimenthetjük magunkat.

Első utunk egy kormányablakba, járási-fővárosi kerületi hivatalba kell, hogy vezessen. Itt kell beadni a pótlás iránti kérelmet, amely 12 300 forint.

A nyilvántartó szerv gondoskodik a gyártótól való megrendelésről. Mindkét rendszám elvesztése esetén pedig vadonatúj rendszámot kap az autónk. Az ügyintézés ideje körülbelül három hét.

Közlekedhetünk az autóval?

Az autóval akkor lehet közlekedni, ha valamelyik rendszámtáblánk megmaradt. Ekkor az utángyártott rendszámtábla átadásáig, de legfeljebb 30 napig egy rendszámtáblával is lehet közlekedni.

Fontos továbbá, hogy nem engedélyezhető az elveszett, ellopott rendszámtábla utángyártása, ha a rendszámtábla másodízben, vagy ha két rendszámtábla egyszerre, esetleg pótkocsi rendszámtáblája tűnik el.

Azzal pedig szintén számolnunk kell, hogy ha a hátsó rendszámunk lett oda, akkor az új rendszámtábla átvételét követően a műszaki érvényesítő címkét és a környezetvédelmi matricát is pótolnunk kell. – írja a D.A.S.

Forrás: http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/eleg_durva_lehet_a_rendszamugyintezes.652187.html

MEGOSZTOM:

Tetszik oldalunk?


Dobj fel témát kerületi FB csoportjainkban!
CSATLAKOZZ ITT:  


MÉDIAMEGJELENÉSEINK
Kattints és nézd meg szerepléseink!
(ezért hirdess nálunk)

Garázs csoportunk

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Nélkülük nem lennénk


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetnél itt??? Kérj egy ajánlatot! Katt ide!

Vélemény, hozzászólás?