Hirdetés

 
Eldőlt a Lánchíd sorsa. Véget ért a „lakógyűlés”
Eldőlt a Lánchíd sorsa. Véget ért a „lakógyűlés”
Hirdetés

Véget ért a Lakógyűlés, amelynek kitöltésére 1,4 millió, 14 év fölötti, budapesti lakcímmel rendelkező lakos volt jogosult,

ebből mindössze a szavazásra jogosultak 9 százaléka adta le a szavazatát, azaz 136 435 fő. Ők döntöttek a Lánchíd sorsáról.

Karácsony Gergely főpolgármester az eredményeket bejelentő sajtótájékoztatón azt mondta, hogy ez a lakógyűlés volt az első alkalom, ahol közvetlenül is egyeztettek minden budapestivel. A részvételi adatokról kijelentette, 136 ezer ember döntése a politikai kultúraváltásnak a része lehet

A válaszolók közel 80 százaléka fenntartaná a jelenlegi forgalmi rendet a Lánchídon, azaz a jövőben is csak a taxisok, a buszok, a motorosok és a biciklisek használhatják majd a hidat – ismertette Karácsony Gergely. A Lánchíd forgalmi rendjének jövője mellett másik három, kevésbé konkrét kérdésről is szavazott több mint 136 ezer fővárosi.

Hirdetés

A budapestiek a jövőt választották

– fogalmazott Karácsony Gergely.

A hídon december közepe óta szabadon közlekedhetnek a buszok, a taxisok, a motorosok és a mikromobilitási eszközök is, de az autósokat nem engedték vissza, és mostmár nem is fogják – emlékeztet a Telex.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés