Hirdetés

Gondolkodtató
Elborult az agya és betörte a hátsó szélvédőt. Olvasónk tanúja volt az esetnek
Elborult az agya és betörte a hátsó szélvédőt. Olvasónk tanúja volt az esetnek
Hirdetés

Szomorú és dühítő történetet írt meg nekünk olvasónk, melyhez egy fotót is csatolt.

Amennyiben az eset károsultja, elszenvedője jelentkezik szerkesztőségünk email címén, akkor összekötnénk olvasónkkal, aki az egész jelenet szemtanúja volt.

Az alábbi történetet osztanám meg veletek, bízva abban, hogy segítségetekkel az elkövető megkapja méltó jutalmát és legközelebb jobban átgondolja mielőtt ilyet tenne.

2021.09.02-án (csütörtök), kb. 16.30 körül gyalogosként közlekedtem, az 1-es villamosról a Vágány u./ Róbert Károly krt. megállóban szálltam le és onnan Rákosrendező vá. felé vettem az irányt. A Szent László út és Dévényi utca torkolatánál a szokásos délutáni torlódás, tülekedés. Elengedtem egy buszt, majd a korábban említett kereszteződés mellett lévő zebrán leléptem az útról, jobbról érkező megáll, balról érkező kissé késlekedve, de szintén,

ám a mögötte érkező golfos valószínűleg nem feltételezte az előtte haladóról, hogy -szabályosan- átengedi az előtte épp igyekvő gyalogost ezért komolyabb csikorgós fékezést nyomott. Elég pontosan láttam a történteket, kb. 40 cm volt a távolság a két autó között amikor megállt.

Mikor átértem az úttesten, a golfot vezető úriember nem túl szalonképes hangnemben

üvöltözni kezdett az előtte álló, épp indulni készülő autóstársának, erre azért nem kaptam fel a fejem, mert lássuk be, sajnos elég mindennapos eset a városi közlekedésben.

Azonban a következő pillanatban ajtócsapódás, még hevesebb anyázás, majd hangos csattanás és üvegszilánkok földet érésének zaja, na erre már megfordultam.

Hirdetés

Az Opel Astra hátsó szélvédője teljes egészében bezúzva, aki ekkor padlógázzal távozott -gondolom megijedt-, hős emberünk pedig mindenfélét mutogatva adta tudtára, hogy nagyon helyesen tette, hogy ilyen gyorsan elhúzta a csíkot…

Azonnal rohantam, hogy megpróbáljam feltartani a félkegyelmű sofőrt, azonban mire visszaértem, bevágta magát a kocsiba és távozott. Annyi időm volt, hogy lőttem egy fotót az autójáról, de többet sajnos nem tudtam tenni. Felháborítónak találom, hogy ilyen állatok szabadon garázdálkodhatnak, következmények nélkül.

Ha mással nem tudtam, legalább azzal segíteni szeretnék a pórul járt autósnak, hogy ha veszi a fáradságot és feljelentést tesz a rendőrségen, akkor tanúskodom az ügyben.

Ahogy említettem, az elkövető autójáról sikerült fotót készítenem, melyet csatolok a levelemhez, illetve a pontos helyszínt is megjelölöm. Akárhogyan is, bízom benne, hogy az idegbeteg sofőr valamilyen módon kézre kerül, mert az áldozat erre nem szolgált rá.”

– írta meg olvasónk, akinek köszönjük ezt a hozzáállást, a károsult nevében is.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés