VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Elbontották az életveszélyes magasságkorlátozót a gyorsforgalmin

SOS Mobilgumis hirdetés

A stabil vasszerkezet régóta sok közlekedési galibát okozott, hetente legalább egyszer beszorult alá egy kamion vagy egy busz. Korábban több súlyos baleset történt a magasságkorlátozó miatt.

Legutóbb májusban, amikor egy emeletes busz tetejét borotválta le a szerkezet, akkor 28-an megsérültek. 2006-ban pedig többen meghaltak, miután egy turistabusz tetejét leszakította a magasságkorlátozó.

Az ATV Híradójának nyilatkozó szakértő szerint éppen itt az ideje, hogy bevezessék a modernebb technológiákat. Eszerint a megengedettnél magasabb járművek sofőrjeit mostantól egy információs tábla figyelmezteti arra, hogy térjenek le az útról.

Az új rendszer lényege, hogy egy elektromos szenzor méri be a járművek magasságát több száz méterrel a felüljáró előtt. Ha a megengedettnél magasabb egy jármű, akkor ezen az elektromos táblán villog a figyelmeztetés, hogy hajtson le a gyorsforgalmi útról.

Borítóképünk illusztráció, Forrás: https://18.kerulet.ittlakunk.hu/kozlekedes/181004/elbontottak-az-eletveszelyes-magassagkorlatozot-gyorsforgalmin

MEGOSZTOM:

Tetszik oldalunk?


Dobj fel témát kerületi FB csoportjainkban!
CSATLAKOZZ ITT:  


MÉDIA SZEREPLÉSEINK
Kattints és nézd meg szerepléseink:

Ajánlott

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK
CÉGED
KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner
PR cikk
Termék, szolgáltatás bemutatás
(Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot
ide kattintva!

Társ-Facebook csoportjaink


 

Társ-oldalunk

e-autosok.hu

Elektromos autók – Tesztek – Hírek