Hirdetés

Hírek
Elbontották az életveszélyes magasságkorlátozót a gyorsforgalmin
Elbontották az életveszélyes magasságkorlátozót a gyorsforgalmin
Hirdetés

A stabil vasszerkezet régóta sok közlekedési galibát okozott, hetente legalább egyszer beszorult alá egy kamion vagy egy busz. Korábban több súlyos baleset történt a magasságkorlátozó miatt.

Legutóbb májusban, amikor egy emeletes busz tetejét borotválta le a szerkezet, akkor 28-an megsérültek. 2006-ban pedig többen meghaltak, miután egy turistabusz tetejét leszakította a magasságkorlátozó.

Az ATV Híradójának nyilatkozó szakértő szerint éppen itt az ideje, hogy bevezessék a modernebb technológiákat. Eszerint a megengedettnél magasabb járművek sofőrjeit mostantól egy információs tábla figyelmezteti arra, hogy térjenek le az útról.

Az új rendszer lényege, hogy egy elektromos szenzor méri be a járművek magasságát több száz méterrel a felüljáró előtt. Ha a megengedettnél magasabb egy jármű, akkor ezen az elektromos táblán villog a figyelmeztetés, hogy hajtson le a gyorsforgalmi útról.

Borítóképünk illusztráció, Forrás: https://18.kerulet.ittlakunk.hu/kozlekedes/181004/elbontottak-az-eletveszelyes-magassagkorlatozot-gyorsforgalmin

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x