Hirdetés

Hírek
Elbontják a Nyugati téri felüljárót, összekötik az északi és a déli villamosvonalakat
Elbontják a Nyugati téri felüljárót, összekötik az északi és a déli villamosvonalakat
Hirdetés

A tervek szerint 2027-re készülhet el az a kiviteli és tenderdokumentáció, ami alapján a kivitelezési közbeszerzést ki lehet majd írni.

Visszaépítik a Váci úton és a Bajcsy-Zsilinszky úton a villamosvágányokat, összekötve ezzel a most a Lehel térig közlekedő észak-pesti 12-es és 14-es, valamint Deák térig közlekedő dél-budai 47-49-es villamosokat – írta a BKK keddi sajtótájékoztatója alapján a 444.hu.


KAPCSOLÓDÓ:

Vitézy Dávid eldöntötte: Indul a főpolgármester-választáson. Talán ő Karácsony Gergely egyik legkomolyabb kihívója


A tervek szerint 2027-re készülhet el az a kiviteli és tenderdokumentáció, ami alapján a kivitelezési közbeszerzést ki lehet majd írni. A költségekről egyelőre nem akart nyilatkozni a BKK, mert a hivatalos becslés torzíthatná a versenyt.

Hirdetés

A bejelentés szerint a beruházással 2,3 kilométernyi új villamosvágány épül, ezen a vonalszakaszon hat megállót alakítanak ki. A Nyugati téren, amely térségében két megállót terveznek, el fogják bontani a felüljárót és felújítják az aluljárót.

A fejlesztés után a belváros autóforgalma napi kétezerrel csökkenhet, és az észak-pesti térségből 3-6 perccel csökkenhet az eljutás a Nyugati térhez.

Borítókép illusztráció: Ordenáré manőverek, akár a felüljáró tetején is, valamint december legpofátlanabb előzése

ÚJ VIDEÓ: „Beleverjek a fejedbe? Milyen jobbkéz-szabály?” – Kérdezte a biciklis a taxistól a 8. kerületben

"Beleverjek a fejedbe? Milyen jobbkéz-szabály?" - Kérdezte a biciklis a taxistól a 8. kerületben

Az YouTube-ra, az „Endorfin - Egy taxis napjai" nevű csatornára került ki egy felvétel, melynek használatára szerkesztőségünk engedélyt kapott. A kamerás autó balra kanyarodott egy olyan egyirányú utcában, ahol szemből szabályosan érkezhetett kerékpáros. Ettől független a kereszteződés egyenrangúnak számított, ezért a kamerás autóban ülő taxis a jobbkéz-szabályra hivatkozva számon kérte a kerékpáros, aki egyébként hozzáért az autóhoz a kereszteződésben.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés