Hirdetés

Gondolkodtató
Elaludt a férfi vezetés közben: a következő 35 másodpercben óriási szerencséje volt – Videó
Elaludt a férfi vezetés közben: a következő 35 másodpercben óriási szerencséje volt – Videó
Hirdetés

Ha nem tér le a forgalmas útról, rosszabbul is végződhetett volna a történet.

A napokban elterjedt egy több mint kétéves videó a Facebookon, amelyet egy autó utasterébe szerelt kamera rögzített a sofőrről, aki hirtelen elaludt vagy elájult vezetés közben. Hihetetlen szerencse folytán az addig az autópályán haladó jármű szinte azonnal letért az útról, és a közeli szántóföldeken folytatta útját több mint fél percen át kontrollálatlanul. A felvételt maga a vezető, Paul Yearley töltötte fel a YouTube-ra, aki így emlékszik az esetre.

„Egy korábban ismeretlen egészségügyi probléma miatt 2015. február 4-én balesetet szenvedtem. Sosem ájultam el a 26 évem alatt, de ekkor hirtelen kidőltem. Nem voltam fáradt vagy álmos, semmi ilyesmi. Az utolsó dolog, amire emlékszem, hogy kikapcsoltam a sebességtartó funkciót, majd elaludtam. Egy másodperccel azelőtt ébredtem fel, hogy átszakítottam az utolsó kerítést, de annyira zavarodott voltam, hogy még két másodpercig nem fékeztem.

Amikor letértem az útról, úgy tűnik, hogy a testem elernyedt, a lábam pedig tövig nyomta a gázpedált, ezért pörgött a motor ötezres fordulatszámon, és ezért sodródott ilyen sokat az autó. A történtek után súlyos sokkot kaptam és dezorientált voltam. (…) Az egyetlen ok, amiért feltöltöttem a videót, hogy figyelmeztessem a feliratkozóimat, hogy bármikor, bárkivel történhet szörnyű baleset.”

A sofőr egészségi állapota azóta javult, megkapta a megfelelő gyógyszereket, és hamarosan újra vezethetett – bár bevallása szerint most sokkal óvatosabb az úton, mint korábban. Most már érezné, ha hamarosan elájulna, és ha észlelné a jeleket, félreállna az autóval, de eddig szerencsére erre nem került sor újra.
 

Forrás: http://femina.hu/terasz/elaludt-vezetes-kozben/

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés