Hirdetés

Gondolkodtató
Elaludt a síneken egy részeg férfi. Megbűnhődik érte
Elaludt a síneken egy részeg férfi. Megbűnhődik érte
Hirdetés

Az ittas férfi 2023. június 11-én délben Bátaszék külterületén feküdt a két vasúti sínpár közé és ott elaludt. Ugyanebben az időben Hidas-Bonyhád felől Bátaszék irányába egy vonatszerelvény közlekedett 71 km/óra sebességgel, melyen a vonatvezetőn és a jegyvizsgálón kívül 7 utas tartózkodott. – közölte az Ügyészség.

A sínek között alvó férfihez közelítve a vonat vezetője őt egy sötét foltként észlelte, ezért a szerelvény sebességét 60 km/ órára lassította, majd amikor már látta, hogy egy ember fekszik a sínek között, gyors fékezett, és dudált.

A férfi a vonat hangjelzésére felébredt, meglátta a közeledő vonatot, ezért felállt és elhagyta a sínpálya területét, majd a vasúti töltés melletti füves-bokros területre zuhant, és könnyű sérüléseket szenvedett.

Hirdetés

Az elkövető a cselekményével megszegte a KRESZ azon szabályát, mely szerint a gyalogosnak tilos – a kiépített átkelőhelyen kívül – vasúti pályán áthaladni, tartózkodni. Magatartásával veszélyeztette a vasúti közlekedésben résztvevők biztonságát, a vonatszerelvény vezetőjének, illetve a vonaton tartózkodó jegyvizsgáló és az utasok életét, testi épségét.

A Járási ügyészség a férfit egy hónapon belül bíróság elé állította, a Szekszárdi Járásbíróság pedig az ügyészi indítvánnyal egyezően – jogerősen – 200 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. Friss híreink itt.

Borítókép: police.hu
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés