Hirdetés

Gondolkodtató
Eladó Steve Jobs BMW-je, amit imádott – benne egy különleges telefonnal, amit viszont utált
Eladó Steve Jobs BMW-je, amit imádott – benne egy különleges telefonnal, amit viszont utált
Hirdetés

Az autót még 2000-ben vásárolta meg a néhai Apple-vezér, és annak ellenére kevés kilométer van benne, hogy folyamatosan használta.

Ma már axiómának számít, hogy a ma ismert világ számos fontos elemét Steve Jobsnak köszönhetjük. Az Apple-vezér munkája során a személyi számítógépek, az animációs filmek, a zene, a telefon, a táblagépek és a digitális kiadás iparágát is forradalmasította. Azt viszont már jóval kevesebben tudják róla, mennyire szerette a szép autókat. Sőt, ezek az Apple-nél végzett munkájára is hatással voltak.

Az 1980-as években például egy Porsche 928-assal járt, ami állítólag a Macintosh 128k-s számítógép dizájnjára is hatással volt – írja a Jalopnik. De az Apple-vezér hajtott egy Mercedes SL55 AMG-t is, 2000-ben pedig egy BMW Z8 volt alatta. Most ez utóbbi kerül kalapács alá, benne pedig egy különleges telefon, amit Jobs sosem szeretett.

© RM Sothebys

Az RM Sotheby’s december elején New Yorkban bocsátja árverésre a különleges sportkocsit, amit az Apple-vezér három éven át hajtott, ám így is csupán 15 200 mérföld, vagyis nagyjából 24 320 km van benne.

© RM Sothebys

A kocsit Henrik Fisker tervezte az 1950-es évek legendás BMW-je, az 507-es alapján. A modellből mindösszesen 6000 darab készült, a többségébe pedig 4,9 literes V8-as, 400 lóerős motor került. Az autót 2000. április 1-jén gyártották, Jobsnak október 6-án szállították le. Ez volt a 67. olyan Z8, amit vásárlóknak szállítottak le Amerikában.

© RM Sothebys
© RM Sothebys
© RM Sothebys

Az autót végül 2003-ban adta el, most a negyedik tulajdonosánál van, aki papírokkal tudja igazolni, hogy ki volt a Z8 első tulajdonosa.

© RM Sothebys

A leendő vásárló azonban nemcsak a kocsit kaphatja meg, hanem azt a különleges telefont is, amit annak idején Steve Jobs is megkapott a Z8 mellé. A BMW-szériás kihajtható Motorola készüléket azonban az Apple-vezér sosem szerette, attól függetlenül sem, hogy akkoriban nagy divat volt az ilyen mobil. Ki tudja, talán ez telefon is hozzásegítette Jobst ahhoz, hogy megalkossa az első iPhone-t.

© RM Sothebys

A BMW Z8 eredeti ára 128 ezer dollár (kb. 34 millió forint) volt, az aukción azonban 300 ezer dollárért (kb. 80 millió forint) mehet majd el.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20171030_steve_jobs_bmw_z8_elado

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x