Hirdetés

Gondolkodtató
Ekkora veszteséget termelt a bezárt benzinkút tulajdonosa
Ekkora veszteséget termelt a bezárt benzinkút tulajdonosa
Hirdetés

Még mielőtt bármilyen pánikhangulat kitörne a kutak körül el kell mondanunk, hogy megkérdeztük 1-2 nagyobb kúthálózat – megnevezni nem szeretnénk – forgalmasabb kútját erről az egész árstop miatti bezárási hullám hangulatról, és

egyöntetűen azt mondták ottani alkalmazottak, hogy a vezetőjükben még csak gondolati szinten sem merült fel a bezárás, mivel a shop-ban értékesített termékek haszonkulcsa azért jócskán menti a helyzetüket. Előfordul nyilván – főként vidéki településeken – olyan kút, ahol az üzemanyagon kívül nem igazán forgalmaznak más terméket. Ott nyilván más a helyzet…

Történt ugyanis, hogy bizonytalan időre bezárt egy benzinkút a kormány benzinárstop-politikája miatt, amit az üzemeltetők jeleztek is az illetékes minisztériumnak, de a Mol egyelőre még nem vette át a kutat.

„Sajnálattal közöljük, hogy a mai napon (február 5.) töltőállomásunkat bizonytalan időre bezárjuk, mert az üzemanyag beszerzési ára meghaladta a kereskedelmi árat. Szándékunkról értesítettük az Innovációs és Technológiai Minisztériumot (ITM). Türelmüket és megértésüket kérjük!” – írta ki egy Komárom-Esztergom megyei település benzinkútjának tulajdonosa.

Nem bírtuk az árversenyt, ha ezt versenynek lehet még nevezni. Egészen minimális bolt van a benzinkút mellett, így másból nem igazán volt bevételünk. Úgy számoltunk, hogy ha a havi 300 ezer forintos veszteséget nem haladja meg a veszteségünk, akkor nyitva maradunk, mert tartozunk ennyivel a településnek” – mondta a 444-nek a benzinkút tulajdonosa.

A havi veszteség viszont 500 ezer forint lett, ezt pedig már nem tudták benyelni. Nem szeretnének csődbe menni, amint lehet, újra kinyitnak” – tették hozzá.

Hirdetés

A bezárást jelezték az ITM-nek, amit a minisztérium tudomásul vett. A Mol-t egyelőre nem jelöltéki ki, hogy vegye át a töltőállomást, emiatt amúgy a tulajdonos nem aggódik, mert bízik az olajtársaságban.

Napról napra jobban aggódik Őcsény polgármestere is. A Népszava írta meg, hogy üzemanyag-készleteik kifogytával mindhárom Tolna megyei kútját bezárja majd az Androméda Kft. Ezzel Őcsény, Bogyiszló és Szedres mintegy 13 ezer lakója üzemanyag-ellátás nélkül marad. Őcsényben kisebb válságtanácskozást tartott a polgármester, mert a bezárás nagyon rosszul érinti a környék lakóit, mezőgazdasági dolgozóit és az önkormányzatokat is.

Forrás: napi.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés