Hirdetés

Gondolkodtató
Egyelőre vizsgálják, hogy a rendőr szabályosan cselekedett-e
Egyelőre vizsgálják, hogy a rendőr szabályosan cselekedett-e
Hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk az M2-esen, rendőrök által üldözött ámokfutó családja megszólalt az ühyben. Szerintük a rendőrök veszélyeztették a menekülő férfit.

Ami tény, hogy parancsnoki vizsgálat indult a rendőrségen az ügy miatt.

Azt vizsgálják, jogszerűen és szabályosak jártak-e el az egyenruhások az elfogásnál.

Közben kiderült az egyik rendőr személyes tragédiája.

A Blikk információi szerint ugyanis Gálnak azért volt ennyire létfontosságú a férfi megállítása, mert a saját édesanyját is egy, a szabályokat semmibe vevő sofőr miatt veszítette el.

Gál Zsombor őrmestert ma szinte nemzeti hősként ünneplik, minekutána augusztus elsején sikeresen megállította és elfogta társai segítségével az M2-es autópálya ámokfutóját.

Hirdetés

Gál Zsombor tettének szabályosságáról a Telex kérdezte az ORFK-t, akik úgy ítélték meg, hogy a módszertannak megfelelően jártak el rendőrtársaik.

A rendőrök az intézkedések során rendkívül körültekintően, az élet, a testi épség és egészség megóvásának szem előtt tartásával az arányosság követelményeinek megfelelően járnak el – fogalmazott az ORFK.

Hozzátették, ilyen esetben a rendőröknek jogukban áll a szolgálati járművel megállásra kényszeríteni a szabálytalankodó járműveket. Mindemellett azt is közölték, hogy az esettel kapcsolatban parancsnoki vizsgálat indult, amely még napokig eltarthat.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés