Egy szemtanú vette üldözőbe és fogta el az ittas sofőrt, aki cserbenhagyásos balesetet okozott

Egy szemtanú vette üldözőbe és fogta el az ittas sofőrt, aki cserbenhagyásos balesetet okozott

2021-05-25 Facebook
Hirdetés

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 57 éves litkei férfival szemben, aki ittasan balesetet okozott, majd tovább hajtott. A baleset egyik szemtanúja saját kocsijával üldözni kezdte, és később el is fogta. -áll az ugyeszseg.hu közleményében.

A vádlott Karancslapujtő irányából Karancskeszi felé vezetett egy gépkocsit, ami csak kölcsönben volt nála. A vezetés előtt ismerősével italozott, ittassága miatt egy jobbra ívelő útkanyarulatban áttért a bal oldali forgalmi sávba, ahol egy szemből szabályosan érkező autó oldalának ütközött.

A baleset következtében a vádlott autójának bal első kereke légvesztetté vált, ennek ellenére a helyszínről elmenekült.

Az eset egy szemtanúja saját gépkocsijával utána indult és a következő településen végig dudálva üldözte, végül megállítva őt.

A balesetben szerencsére nem sérült meg senki, noha a vétlen vezető négy utast is szállított. Mivel azonban a férfi nem győződött meg arról, hogy valaki megsérült-e, az ügyészség az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével halmazatban cserbenhagyás vétségével is megvádolta a Salgótarjáni Járásbíróság előtt, vádiratában pénzbüntetés kiszabására és közúti járművezetéstől eltiltásra, továbbá a bűnügyi költségek megfizettetésére tett indítványt.

Hirdetés

Az ittas cserbenhagyóra nem csak büntetőjogi jogkövetkezmények várnak:

Vezetői engedélyét a helyszínen elvették tőle, azt csak költséges és időigényes utánképzés után kaphatja vissza, és mivel ittasan okozta a balesetet, a biztosító az általa a másik gépkocsi tulajdonosának kifizetett kártérítési összeg megtérítését fogja követelni tőle, ráadásul az általa vezetett autóban keletkezett kárt is neki kell viselnie.

Forrás: ugyeszseg.hu

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatóink

hirdetés


hirdetés