Hirdetés

Hírek
Egy szemtanú vette üldözőbe és fogta el az ittas sofőrt, aki cserbenhagyásos balesetet okozott
Egy szemtanú vette üldözőbe és fogta el az ittas sofőrt, aki cserbenhagyásos balesetet okozott
Hirdetés

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 57 éves litkei férfival szemben, aki ittasan balesetet okozott, majd tovább hajtott. A baleset egyik szemtanúja saját kocsijával üldözni kezdte, és később el is fogta. -áll az ugyeszseg.hu közleményében.

A vádlott Karancslapujtő irányából Karancskeszi felé vezetett egy gépkocsit, ami csak kölcsönben volt nála. A vezetés előtt ismerősével italozott, ittassága miatt egy jobbra ívelő útkanyarulatban áttért a bal oldali forgalmi sávba, ahol egy szemből szabályosan érkező autó oldalának ütközött.

A baleset következtében a vádlott autójának bal első kereke légvesztetté vált, ennek ellenére a helyszínről elmenekült.

Az eset egy szemtanúja saját gépkocsijával utána indult és a következő településen végig dudálva üldözte, végül megállítva őt.

A balesetben szerencsére nem sérült meg senki, noha a vétlen vezető négy utast is szállított. Mivel azonban a férfi nem győződött meg arról, hogy valaki megsérült-e, az ügyészség az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével halmazatban cserbenhagyás vétségével is megvádolta a Salgótarjáni Járásbíróság előtt, vádiratában pénzbüntetés kiszabására és közúti járművezetéstől eltiltásra, továbbá a bűnügyi költségek megfizettetésére tett indítványt.

Hirdetés

Az ittas cserbenhagyóra nem csak büntetőjogi jogkövetkezmények várnak:

Vezetői engedélyét a helyszínen elvették tőle, azt csak költséges és időigényes utánképzés után kaphatja vissza, és mivel ittasan okozta a balesetet, a biztosító az általa a másik gépkocsi tulajdonosának kifizetett kártérítési összeg megtérítését fogja követelni tőle, ráadásul az általa vezetett autóban keletkezett kárt is neki kell viselnie.

Forrás: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés