TAPASZTALTÁL VALAMIT, AMIRŐL ÍRJUNK???
Küldd el nekünk ide kattintva:  

Egy skót falu kitalálta a gyorshajtók elleni tökéletes fegyvert

Hirdetnél itt??? Kérj egy ajánlatot! Katt ide!

SOS Autóklíma töltés
hirdetés

A skóciai Hopeman lakói megelégelték, hogy a településen csak úgy átszáguldanak az autók, és léptek az ügy érdekében.

A szakemberek gyakran vitáznak arról, milyen eszköz lehet igazán hasznos a gyorshajtók visszaszorítása ellen. Valaki a fix telepítésű traffipaxokra esküszik, mások a fekvőrendőr és egy egyéb más lassítók alkalmazását tarták a leghatékonyabbnak. Viszont (sajnos) egyik sem tökéletes módszer: a fix traffiknál a sofőr gyorsan megszokja, hogy hol kell szabályosan közlkedni, a fekvőrendőrnél pedig hasonló a helyzet, sőt, az még az üzemanyag-fogyasztás növekedését is magával hozza a lassítás-gyorsítás miatt.

Az autósok többségére azonban két dolog egészen biztosan hatással van: ha láthatósági mellényben ácsorog valaki az út szélén, és ha még tart is a kezében valamit, ami úgy néz ki, mint egy traffipax. A skóciai Hopeman lakói ezt kihasználva döntöttek úgy, szembe szállnak a gyorshajtókkal – számolt be róla a BBC.

A faluból egy hosszú egyenes út vezet ki, ahol a sofőrök már előszeretettel gyorsítanak fel, van, hogy 100 km/h-ra. Ez azonban lakott területen belül finoman szólva sem szabályos, így egy egyszerű trükkel igyekeznek rávenni őket, hogy lassítsanak. A település lakói láthatósági mellényben, a kezükben hajszárítóval állnak az út szélén, amiről a sofőr rögtön azt gondolhatja, hogy traffipax, így pedig azonnal lassítani kezd.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170226_gyorshajtas_hajszarito_traffipax

 

Tetszik oldalunk?


Dobj fel témát kerületi FB csoportjainkban!
CSATLAKOZZ ITT:  


MÉDIAMEGJELENÉSEINK
Kattints és nézd meg szerepléseink!
(ezért hirdess nálunk)

Garázs csoportunk

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Nélkülük nem lennénk


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetnél itt??? Kérj egy ajánlatot! Katt ide!

Vélemény, hozzászólás?