Hirdetés

Hírek
Egy skót falu kitalálta a gyorshajtók elleni tökéletes fegyvert
Egy skót falu kitalálta a gyorshajtók elleni tökéletes fegyvert
Hirdetés

A skóciai Hopeman lakói megelégelték, hogy a településen csak úgy átszáguldanak az autók, és léptek az ügy érdekében.

A szakemberek gyakran vitáznak arról, milyen eszköz lehet igazán hasznos a gyorshajtók visszaszorítása ellen. Valaki a fix telepítésű traffipaxokra esküszik, mások a fekvőrendőr és egy egyéb más lassítók alkalmazását tarták a leghatékonyabbnak. Viszont (sajnos) egyik sem tökéletes módszer: a fix traffiknál a sofőr gyorsan megszokja, hogy hol kell szabályosan közlkedni, a fekvőrendőrnél pedig hasonló a helyzet, sőt, az még az üzemanyag-fogyasztás növekedését is magával hozza a lassítás-gyorsítás miatt.

Az autósok többségére azonban két dolog egészen biztosan hatással van: ha láthatósági mellényben ácsorog valaki az út szélén, és ha még tart is a kezében valamit, ami úgy néz ki, mint egy traffipax. A skóciai Hopeman lakói ezt kihasználva döntöttek úgy, szembe szállnak a gyorshajtókkal – számolt be róla a BBC.

A faluból egy hosszú egyenes út vezet ki, ahol a sofőrök már előszeretettel gyorsítanak fel, van, hogy 100 km/h-ra. Ez azonban lakott területen belül finoman szólva sem szabályos, így egy egyszerű trükkel igyekeznek rávenni őket, hogy lassítsanak. A település lakói láthatósági mellényben, a kezükben hajszárítóval állnak az út szélén, amiről a sofőr rögtön azt gondolhatja, hogy traffipax, így pedig azonnal lassítani kezd.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170226_gyorshajtas_hajszarito_traffipax

 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés