Hirdetés
Gondolkodtató
Egy hét alatt közel 1.000 jogsértést állapítottak meg a rendőrök – ROADPOL eredmények
Egy hét alatt közel 1.000 jogsértést állapítottak meg a rendőrök – ROADPOL eredmények
Hirdetés

A rendőrök 2022. július 18. és július 24. között Magyarország közútjain 3 042 tehergépkocsit és 311 autóbuszt ellenőriztek.

A rendőrök az ellenőrzött járművek esetében 918 alkalommal állapítottak meg jogsértést. Azonnali közlekedési korlátozást 3 nehéz tehergépkocsi esetében kellett elrendelni.

A tehergépkocsik ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 67 alkalommal, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 131 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 74 alkalommal kellett intézkedni. A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során 9 esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 132 alkalommal a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a biztonsági övet, 169 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 10 alkalommal, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban két esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt öt alkalommal kellett intézkedni. Az ellenőrzött autóbuszok vezetői közül egy nem használta a biztonsági övet, illetve hatan túllépték a megengedett legnagyobb sebességet. – írta meg a police.hu

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája