Gondolkodtató
Egy hangyányit túl volt terhelve a gépkocsi és nem ez volt a legnagyobb gond…
Egy hangyányit túl volt terhelve a gépkocsi és nem ez volt a legnagyobb gond…
Hirdetés

A Nógrád vármegyei rendőrök Bátonyterenye – Kisterenye városrész – belterületén vonták ellenőrzés alá azt a személygépkocsit, amelynek utasterében közel egy tucat migráns tartózkodott.

A Bátonyterenyei, a Pásztói és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály jelzése alapján 2023. február 28-án 2 óra 55 perckor Bátonyterenye, Kisterenye városrészében ellenőrizték azt az osztrák hatósági jelzéssel ellátott személygépkocsit, amelyet egy 43 éves cseh állampolgár vezetett.

A rendőrök a jármű átvizsgálása során, annak utasterében és csomagtartójában 10 fő magát szír, és 1 fő magát afgán állampolgárnak valló férfit találtak, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A rendőrök a 43 éves embercsempészt és a 11 fő külföldit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a cseh állampolgár ellen csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A hatóság tagjai a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen. Friss híreink itt.
Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. – írta meg a police.hu

Hirdetés

Fotó és borítókép: police.hu
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés