Hirdetés

Gondolkodtató
Egy eszméletlen sofőr, egy kisbabájával a karjában integető nő… – mégis elhajtanak mellette
Egy eszméletlen sofőr, egy kisbabájával a karjában integető nő… – mégis elhajtanak mellette
Hirdetés

Csütörtökön történt személyi sérüléses közlekedési baleset Szombathely és Gyöngyösfalu között, a 87-es főúton, amiről a 112press.hu nevű portál számolt be megdöbbentő részletességgel, aminek van egy elég elkeserítő aspektusa.

Történt ugyanis, hogy egy álló Volvóba, fékezés nélkül belerohant egy Suzuki, aminek sofőrje elvesztette az eszméletét. Azt nem tudni, hogy az eszméletvesztés miatt történt-e a baleset, vagy a baleset következtében történt az eszméletvesztés, de a szomorú tanulság szempontjából ez lényegtelen.

Fotó: 112press.hu

Kőszeg felé haladt egy magyar rendszámú Volvo személyautó a 87-es főúton. Az autót egy külföldi, de magyarul teljesen érthetően beszélő asszony vezette. Szombathelyt elhagyva a sofőr forgalmi okból megállásra kényszerült, egy kocsisor végén.

Néhány másodperccel később egy Suzuki ütközött a Volvónak, fékezés nélkül.

A vétlen először ránézett a gyermekülésben szabályosan bekötött babájára, majd hátrament megkérdezni, nem sérült-e meg az okozó?

„Az idős asszonyt az anyósülésre dőlve találtam, nem volt eszméleténél. Nem tudtam, hogy az ütközéskor sérült meg, vagy már előtte rosszul lett. Nem lehetett vele beszélni. Gyorsan visszasiettem a gyermekemért, majd őt tartva a karomban megpróbáltam leinteni néhány autót. Mindenki elment mellettem, pedig látniuk kellett, hogy baleset történt és talán nem véletlenül integetek” – mondta szomorúan az asszony, aki ezután a 112-t tárcsázta, majd hívta a férjét.

Hirdetés

Percek múlva megállt egy fiatalember, ő segített, amit nagyon köszönök, aztán érkeztek a mentők és a rendőrök is. Remélem, nem történt komoly baja az asszonynak – aggódott a Volvo vezetője, aki nem sérült meg a balesetben. A Suzuki vezetőjét a mentők kórházba szállították, az autóját szombathelyi tűzoltók áramtalanították.

A helyszíni szemle ideje alatt nagy torlódás alakult ki, a forgalmat a Készenléti Rendőrség emberei irányították.

Sajnos most is kiderült, hogy néhány sofőrből hiányzik az életösztön.

A rendőrök egy sávon, váltakozó irányban engedték a forgalmat a főúton.

Volt olyan sofőr, aki látta, hogy a rendőrök „megfogták” a Szombathely felé tartó járműveket, így lendületesen kanyarodott volna jobbra, Szombathely irányába a mellékútról, mert eszébe sem jutott, hogy a sávjában szemből érkeznek a roncsot kikerülő járművek.

Az egyik sofőr pl. pont egy érkező kamionnak kanyarodott volna, ha nem üvölt rá a neki egyébként tilos jelzést mutató rendőr, hogy álljon meg.

Fotó: 112press.hu

Szintén érdekes jelenséget produkáltak a Kőszeg felé tartók közül a kereszteződésnél kb. 10 percenként balra kanyarodni szándékozó sofőrök.

A rendőr félreállította őket és megkérdezte, hogy rendszeresen járnak-e arra, azaz megszokásból kanyarodtak-e? Volt, aki bevallotta, hogy minden nap arra jár. A gond ezzel csak az, hogy jelzőtábla szabályozza a haladási irányt, így balra akkor sem kanyarodhatnak ott a Kőszeg felé tartók, ha nincs behajtani tilos tábla, mint ahogyan azt egy sofőr kifejtette a rendőrnek.

Fotó: 112press.hu

A fix 50 ezer forintos bírság helyett ezúttal figyelmeztetéssel távozhattak a járművezetők.” – írta meg a portál.

Borítókép: 112press.hu


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés