Hirdetés

Hírek
Egy csuklós busz tévedt el a Havanna lakótelepen
Egy csuklós busz tévedt el a Havanna lakótelepen
Hirdetés

Eltévedt a BKK 142E járata a Havanna-lakótelepen, írja a Hvg.hu. Az esetről a Havannások nevű Facebook-csoportba töltöttek fel az ott lakók több képet és egy videót is.

A felvétel alapján a csuklós busz megpróbált ugyan befordulni a panelházak közötti szűk utcába, de elakadt a parkoló autókban, ezért az utasokat leszállították a járműről.

A videóhoz a hvg olvasója hozzáfűzte, hogy az BKK szolgáltatójához, az ArrivaBushoz tartozó jármű kanyarodás közben „3-4 autót megtört, ha minden igaz”.

Hirdetés

Havannások Facebook csoport

A VIDEÓ ITT TEKINTHETŐ MEG!

FRISSÍTÉS:

Az eset miatt a hvg megkereste az ArrivaBust arról, mi történt pontosan. A portál azt szerette volna megtudni, hogyan keveredett a busz a lakótelepnek erre a részére, valóban okozott-e kárt, történt-e személyi sérülés, mennyire volt tapasztalt a sofőr, illetve, hogy milyen következménye lesz a hibájának.

A cég a válaszában azt írta a hvg-nek, hogy a sofőr a Csontváry Kosztka Tivadar utcánál nem a járatnak megfelelő útvonalat választotta, így egy olyan utcába fordult be, ahol a busz nem fért el.

„A kanyarodás közben néhány autó megsérült, a keletkezett anyagi kárt a biztosító természetesen megtéríti. A buszvezető azonnal segítséget kért a diszpécseri szolgálaton keresztül, akik a helyszínre sietve segítettek a busz megfelelő mozgatásában.”

Hirdetés

A közlés szerint a buszvezető „megfelelő tapasztalattal rendelkező” munkatársuk,

aki a kialakult helyzetben helyesen járt el: a járművet megállította, és tájékoztatta az ügyeletet. Személyi sérülés nem történt, a buszvezető a felelősségét elismerte”.

Azt is hozzátették, hogy a történtek miatt belső vizsgálat indult, amelynek keretében „forgalombiztonsági szakértők közösen elemzik a járművezetővel a történteket, és felhívják a figyelmét az útvonalak betartására”.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés