Hirdetés

Gondolkodtató
Egy 1,3 milliárd lakosú ország, ahol 2030-tól már csak elektromos autókat lehet kapni
Egy 1,3 milliárd lakosú ország, ahol 2030-tól már csak elektromos autókat lehet kapni
Hirdetés

A dízel- és benzinüzemű autók napjai egyértelműen meg vannak számlálva. Hamarosan világszerte új korszak kezdődik az autózásban.

Hazánkban egyelőre még viszonylag ritkák a tisztán elektromos meghajtással rendelkező autók, vagyis a Nissan Leafek és a Tesla Model S-ek, Norvégiában azonban már minden negyedik eladott új autóban csak villanymotor található. Mint ismeretes, ebben a skandináv országban 2025-től már tilos lesz benzin- és dízelüzemű új autókat forgalomba hozni, és ez még csak a kezdet.

A valamivel több mint 5 millió lakosú Norvégiát követően ugyanis a mintegy 1,3 milliárdos lakosú India is hasonló lépésre készül. Piyush Goyal, az ország energiaügyi minisztere azt szeretné elérni, hogy 2030-ban már ne lehessen benzin- és dízelmotoros új személyautókat kapni Indiában. Goyal szerint az elektromos autók térnyerését csak néhány évig kell kormányzati eszközökkel támogatni, ezt követően ugyanis már segítség nélkül is versenyképesek lesznek a piacon ezek a járművek.

A Greenpeace szerint Indiában több millióan halnak meg a rendkívül rossz levegőminőség miatt, becslések szerint közel annyi indiai halálát okozza a légszennyezés, mint ahányan a dohányzás következtében halnak meg. A hamarosan saját fejlesztésű elektromos szuperautóval támadó India tehát mindenképpen jó útra lépett, bár megjegyzendő, hogy a levegőminőség javításához nemcsak az autóparkot kell jelentősen modernizálni.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170503_2030tol_mar_csak_elektromos_autokat_lehet_kapni
 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés