Hirdetés

Hírek
Egy 11 éves kisfiú feltalálta az eszközt, amivel megelőzhető, hogy bárki meghaljon a forró autóban
Egy 11 éves kisfiú feltalálta az eszközt, amivel megelőzhető, hogy bárki meghaljon a forró autóban
Hirdetés

A texasi Curry Bishop egy fél év alatt rakta össze a találmányát, most egy közösségi finanszírozásra fenntartott oldalon gyűjt pénzt a gyártáshoz. Már a kitűzött cél duplája összejötte.

Bármennyire is igyekeznek a hatóságok felhívni az autósok figyelmét arra, hogy mennyire veszélyes, ha a forró autóban hagyják a házi kedvencüket vagy a gyermeküket, évről évre mégis sokan követik el ezt a végzetes hibát. Egy 11 éves texasi kisfiú azonban csinált egy kütyüt, ami megelőzheti az ilyen értelmetlen haláleseteket.

CBS News beszámolója szerint egy évvel ezelőtt az akkor még csak 10 esztendős Bishop Curry egy hírre figyelt fel, amiben arról számoltak be, hogy egy 6 hónapos csecsemő halt meg egy felhevült autóban. A srác ezután azonnal hozzálátott az eszközhöz, ami segíthet, hogy többé ilyesmi ne forduljon elő.

© Bishop Curry

Curry egy olyan ventillátort készített, ami egy bizonyos hőmérséklet felett bekapcsol, és hűteni kezdi a hátsó ülésen ülő gyermeket. A kütyüt az első ülés fejtámlájára lehetne felszerelni.

A srác ezek után tovább gondolta a készüléket, és egy még komolyabb eszközzel állt elő. Az új változat már egy GPS-t is kapott, így az képes érzékelni, ha a kocsi megáll. A kütyü azt is figyeli, ül-e a hátsó ülésen gyermek, és melegszik-e az autó (vagyis nem csak arról van-e szó, hogy a sofőrnek meg kellett állni a piros lámpánál).

Ha a kocsi belső hőmérséklete elér egy bizonyos pontot, a ventillátor automatikusan bekapcsol, és az autó hűtőrendszerén keresztül hűvös levegőt fúj a gyermek felé.

Bishop viszont még ekkor sem volt elégedett az eszközzel, így végül egy wifi-jeladót is épített bele, ami értesítért küld a szülő mobiljára.

A 11 éves fiú még januárban indított kampányt a GoFoundMe nevű oldalon azért, hogy összejöjjön a pénz az eszköz gyártására. Az eredetileg kitűzött 20 ezer dollár helyett eddig 44 565 dollár jött össze (kb. 12,2 millió forint). A texasi srác édesapjával együtt már jó néhány autógyártó cégnek bemutatta termékét, és úgy tűnik, többen érdeklődnek a szerkezet iránt.
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170703_forrosag_auto_curry_bishop


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés