VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Ebből a videóból mindenki megérti majd, miért kell betartani a követési távolságot

Csatlakozz Viber Közösségünkhöz
itt:

A teherautó sofőrje nem számított rá, hogy megáll előtte a személyautó. Végül a lélekjelenlétének lett köszönhető, hogy nem történt baleset.

Nemcsak közhelyes kijelentés, hogy az úton mindig be kell tartani a követési távolságot. Ezt már az első KRESZ órán is elmondják a tanárok, és a forgalomban is sokszor lehet hallani az oktatóktól. Az ok igen egyszerű: ennek köszönhetően komoly baleseteket úszhat meg az ember.

A sofőr ugyanis hiába látja, hogy például vészfékezésbe kezd előtte valaki, kell egy levegővételnyi idő, hogy az agy által feldolgozott információból reakció legyen, és mi is elkezdjünk fékezni. Ez viszont minél gyorsabban hajtunk, annál veszélyesebb, hiszen a reakcióidő alatt annál nagyobb utat tesz meg a kocsi.

Kiváltképp igaz ez a teherautók esetében, hiszen a súlyuk miatt a személyautónál lassabban tudják állóra fékezni magukat. Hogy ilyen helyzetben mennyire aranyat ér a követési távolság, azt az alábbi videóban láthatjuk.

A személyautó sofőrje úgy döntött, már nem kockáztat, és nem hajt át a sárgán, inkább megáll. A mögötte érkező teherautó viszont nem így gondolta a dolgot, így nagy sebességgel érkezett a kereszteződéshez. Szerencséjére azonban még éppen annyira tartotta be a követési távolságot, hogy egy erőteljes manőverrel sikerült elkerülnie az ütközést.

Tegyük gyorsan hozzá, hogy a személyautó sofőrje valószínűleg több ponton is hibázott. Egyrészt azzal, hogy lefékezett úgy, hogy mögötte jött a teherautó, másrészről pedig azzal, hogy minden bizonnyal bele sem nézett a visszapillantóba, hogy meggyőződjön, kockázat nélkül tud megállni. De a teherautó sofőrje is legalább ennyire ludas, hiszen ő már bőven piroson hajtott volna át.

Baleset mindenesetre – csodával határos módon – nem történt.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170331_kovetesi_tavolsag_kamion
 

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Támogatóink


hirdetéshirdetéshirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:
 

INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:
 

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MÉDIA SZEREPLÉSEINK
Kattints és nézd meg szerepléseink:
 

Katt ide!

Ajánlott

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-Facebook csoportjaink


 

Társ-oldalunk

e-autosok.hu

Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?