Hirdetés

Gondolkodtató
E-roller ügyben egyelőre mindenki nyugodjon le a p…ba! :)
E-roller ügyben egyelőre mindenki nyugodjon le a p…ba! :)
Hirdetés

Igen, Pintér Sándor nyilván blöffölt, mikor arra is utalt, hogy a rendőrök szabálytalanság esetén, a segédmotoros kerékpárokra vonatkozó előírások megszegése miatt meg fogják bírságolni az e-rollerek felhasználóit.

Pintér Sándor, a HVG-nek adott írásbeli válaszából, Heinrich Renáta a D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt. kamarai jogi előadója számára az derül ki, hogy az elektromos eszközöknek a segédmotorok alá besorolása nem több puszta jogértelmezésnél.

Ez lehet alapja például egy jogszabály módosításnak, esetleg érdemi vita tárgyát is képezheti a jogalkotási folyamat során, de semmiképp sem minősül általános jelleggel jogforrásnak.

A szakértő egyébként úgy tudja, hogy az erre vonatkozó KRESZ-módosítás szövege már elkészült, de elfogadása még nem történt meg.

Hirdetés

Szóval egyelőre mindenki nyugodjon le, szerintünk Pintér Úr csupán “megágyazta” a jogszabálymódosítást a fejekben, amit kicsit “túltolt”.

Szerintünk nem lesznek tömeges perek a rendőri intézkedések miatt, mert jogszabályi háttér nélkül nem valószínű, hogy lesznek rendőri intézkedések.

Addig is nézzetek videót:


Olvasónk, Dorottya felvétele

Egy biztos. Valamit kell kezdeni a jelenlegi helyzettel, még akkor is, ha az nem mindenkinek fog tetszeni.

Peace…


MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Adatvédelmi beállítások