Hirdetés
Hírek
Drága az üzemanyag, a többség mégis prémiumot tankol
Drága az üzemanyag, a többség mégis prémiumot tankol
Hirdetés

A MOL közvéleménykutatása szerint a töltőállomásokon ma már minden negyedik liter eladott üzemanyag prémium-kategóriás – írja a kreszvaltozas.hu

A MOL megbízásából készült országos kutatás eredménye szerint a magyar autósok több mint fele alkalmanként, minden hatodik pedig kizárólag prémium üzemanyagot tankol. A vásárlók elsősorban az autó motorját kívánják védeni ezzel a fajta üzemanyaggal, tapasztalatunk szerint sokan így kerülik, illetve mérséklik a magasabb etanol tartalmú üzemanyagok használatát.

A miértre válaszul a felmérés alapján főként a motor tisztán tartása (40%), a magasabb teljesítmény (39%) és a jobb minőség (36%) indokát adták a megkérdezettek.

A vásárlástól visszatartó tényezők közül az első helyen az ár áll, de az a szempont is sokszor előbukkan a válaszok között, hogy a normál üzemanyag minősége is megfelelő a válaszadók számára.

Hirdetés

A felmérésben kérdés volt a töltőállomás kiválasztásának a gyakorlata is: a legtöbben (74%) az üzemanyag minősége alapján választanak töltőállomást, az ár (68%), az elérhető árengedmény (59%) illetve az elhelyezkedés (55%) csak ezután következik a szempontok sorában.

A magyar autósok a kútválasztás kapcsán erősen ragaszkodnak a szokásaikhoz, a megkérdezettek 93%-a válaszolta azt, hogy ha teheti, akkor a „megszokott” töltőállomáson tankol.

Forrás: kreszvaltozas.hu
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája