Hirdetés

Dashcam
Dr. Herpy Rendel: Az Árpád hídi baleset jogi elemzése – VIDEÓ
Dr. Herpy Rendel: Az Árpád hídi baleset jogi elemzése – VIDEÓ
Hirdetés

Az egész országot bejárta az a videó, amit április 13-án tettünk közzé, egy április 2-i, hatalmas balesetről.

A felvételt egy térfigyelő kamera készítette az Árpád híd népfürdő utcai lehajtójánál, Buda felé nézve.

A térfigyelő kamera felvételét a rendőrség adta ki olvasónknak, Krisztiánnak, a balesetet elszenvedő, Ford Mondeó sofőrjének.

Krisztián azt állította a minket megkereső levelében, hogy segítők sokan mentek oda hozzá a balesetet követően, de ténylegesen nem jelentkeztek szemtanúk, akik hivatalosan megerősítették volna, amit láttak. Ennek hiányában a térfigyelő kamera felvétele bizonyítékként szolgálhat a történtekre vonatkozóan.

Az Internet Népe hangot adott a véleményének. Sokan indokolatlannak tartották a manővert, amivel Krisztián végül bajba sodorta magát. Krisztián álláspontja természetesen az, hogy a baleset elkerülésének céljából hozta a döntést, ami egy elkerülő manőver volt.

” A margitszigeti felhajtóról egy autó kikanyarodott elém, én pedig a külső sávban haladva a balesetet fékezéssel, dudálással illetve balra kormányzással kerültem el,

aminek következtében legalább háromszor megcsúszott az autóm, mire negyedszerre már nem sikerült ellenkormányozni és a kocsi, a jobb oldalával, kilinccsel előre a sínekre csapódott fel, majd jobb elejével nekivágódott a középső oszlopnak. „

– írta meg nekünk levélben a közzététellel egyidőben.

A történetben szerepel egy volvos is, aki a Margitszigeti felhajtóról kanyarodott Krisztián autója elé, majd a balesetet követően továbbhajtott, ami miatt jelenlegi információink szerint már kihallgatta őt a rendőrség.

A Totalcar, a Dr. Herpy rendel című jogi műsorában – feltételes módban és véleményünk szerint ítélkezéstől mentesen – kielemezte az eset közlekedésjogi vonatkozásait.

Hirdetés


Ha a videó nem indul el, próbáld meg ITT lejátszani.


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés