Hirdetés

Hírek
Döntött a kormány: változás jön az autóelszállításnál
Döntött a kormány: változás jön az autóelszállításnál
Hirdetés

A jármű elszállítása előtt jegyzőkönyvet kell felvenni, majd az értesítésben arra is figyelmeztetni kell az üzembentartót, hogy a kocsi elárverezhető – az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben jelent meg. – írja a napi.hu

A jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell – egyebek mellett – az elszállítás okát és költségét, a jármű elszállítás előtti helyét, rendszámát, gyártmányát, típusát, színét, és külföldi rendszámú jármű esetén az államjelzését, a  jármű látható sérüléseit és egyéb meghibásodását, különleges felszereléseit. A jegyzőkönyv végül tartalmazza a tárolóhely címét és telefonszámát, ahol az elszállított jármű átvehető. Ha a jármű lezáratlan volt, akkor az abban lévő ingóságokat tételesen fel kell sorolni.

A  jármű elszállításáról az  ismert üzembentartót – a  jegyzőkönyv egy példányának elküldésével – haladéktalanul, de legkésőbb 48 órán belül értesíteni kell, és fel kell szólítani, hogy fizetési kötelezettségét teljesítse, valamint a járművet és a járműben található ingóságokat vegye át. Az értesítésben közölni kell azt is, hogy a közterület-felügyelet a járművet árverésen értékesítheti.

A külföldi forgalmi rendszámú jármű elszállítása esetén – az  üzemben tartó megállapítása céljából – a  közterületfelügyelet megkeresi annak az  államnak a hatóságát, ahol a járművet forgalomba helyezték.

A rendelet előírásait az új év első napjától kell alkalmazni úgy, hogy a hatálybalépésekor folyamatban lévő ügyekben is ezek az irányadók.

Forrás: https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/dontott_a_kormany_valtozas_jon_az_autoelszallitasnal.653969.html

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x