Hirdetés

 
Csúszik az M0 bővítése: több sebből vérzik a projekt, messze még az útépítés kezdete
Csúszik az M0 bővítése: több sebből vérzik a projekt, messze még az útépítés kezdete
Hirdetés

Az M0 autóút jelentős északnyugati bővítési projektje több okból is megakadni látszik – a körgyűrű egyelőre nem fog bezáródni.

Budapest Főváros Kormányhivatala határozatot hozott, amelyben nem adta meg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) részére az építési engedélyt az M0 autóút északi szektor 11 sz. főút és 10 sz. főút (M10 autóút I. ütem) közötti szakasz építési engedélyezési eljárásában – olvasható az autósok számára nem túl jó hír a solymaronline.hu-n.

A portál értesülései szerint a NIF Solymárral sem tudott megegyezni az M0 autóút bővítésével kapcsolatban, a település jegyzője nemleges szakhatósági állásfoglalást adott a folyamatban lévő építési engedélyezési eljárásban. Szente Kálmán polgármester szerint a jegyző a hatályos jogszabályok alapján hozta meg elutasító szakhatósági határozatát, mivel az engedélyezésre beadott terv nem felel meg a Szabályozási Tervnek.

Szente szerint az M0 11-es út és 10-es út közötti szakaszának megépülésével elviselhetetlen forgalom fog Solymárra zúdulni, ezért néhány zebra, járda, kapaszkodósáv és egy csomópont megépítését kérik állami tulajdonú és kezelésű utakon. A település a 40 milliárd beruházás kapcsán egy körülbelül 350 millió forintos helyi fejlesztésre tart igényt.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20171025_csuszik_az_m0_bovitese

MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés