Hirdetés

Hírek
Csecsemőt kellet kiszabadítani egy lezárt autóból Mohácson
Csecsemőt kellet kiszabadítani egy lezárt autóból Mohácson
Hirdetés

Az anyuka pár percre hagyta magára a kicsit, ám a babával együtt a slusszkulcsot is a járműben felejtette. Az autó azonban lezárt, így a kétségbeesett nő a hatóságokhoz fordult segítségért- adta hírül a Tények.

Az eset múlt szombaton történt egy mohácsi parkolóban, miután egy anya véletlenül bezárta négyhónapos gyermekét az autóba.

A slusszkulcs viszont a járműben maradt, ezért a felnőtt nem tudta kiszabadítani a babát. Így értesítette a tűzoltókat, akik kiérkezésükkor felmérték a helyzetet, majd egy oldalsó kis ablakot betörtek, így hozzáfértek a kisgyermekhez.

A babának a kaland során nem esett baja, miután kiszabadították az anyukájával együtt a tűzoltóautóban melegedett fel.

Bár az eset véletlen volt és amint lehetett kiszabadították a csöppséget, a katasztrófavédelem munkatársai fokozott óvatosságra szeretnék inteni a lakosságot.

„A nyári időszakban is sokszor elhangzik, de ez télen ugyanúgy igaz: sose hagyjunk gyereket vagy kisállatot az autóban! A járművekben az utasok testhőmérséklete erősen lehűl, hosszabb idő elteltével akár fagyási sérüléseket is szenvedhetnek. Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk szeretteinkre!” – áll az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos Facebook-közleményében.

Hirdetés

Boritókép: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos Facebook oldala

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés