Csattannak a kerékbilincsek az Operánál, de miért is?

 BALESETI KÁRTÉRÍTÉS? 
Online ügyintézés
Szakértő csapat
 KATT IDE 

hirdetés

Vigyázzon, ha az Operánál jár, a közterület-fenntartók gyorsan lecsapnak azokra, akik a cikkünkben bemutatott parkolási csapdába beleesnek. – írja a hvg.hu

Az alábbi fotókat egy olvasótól kaptuk, a helyszín a fővárosban a VI. kerületi Dalszínház utca, az Operaház mögött. Egy autós nagyjából abból méri le, hogy szabad-e egy utcában parkolni, vagy sem, hogy lát-e táblát az utca elején, vagy valamelyik szakaszán.

Persze a Dalszínház utcában is van egy megállni tilos jelzés – mint alább látszik – alatta kiegészítő táblával az utca torkolatánál, de a haladóbbak, még azzal a parkolási KRESZ-szabállyal is tisztában vannak, hogy a megállási tilalom csak arra az oldalra vonatkozik, amelyen a tábla kint van, ez a tábla viszont az elfoglalt parkolóhelyekhez képest a szemközti oldalán vannak. Sőt az is látszik, hogy a kötelező haladási irányt jelző tábla alatt is van egy megállni tilos tábla, de az el van fordítva az épület felé.

Az igazán profik pedig még azt is tudják, hogy egyirányú utcában legalább 5,5 méternek kell lennie a baloldalon parkoló autó széle és az úttest túlsó széle között, akkor lehet csak megállni a bal oldalon.

A csavar a dologban, hogy nem is ezek megszegése alapján fogják itt megbírságolni. Ebben az esetben ugyanis a közterületesek a KRESZ 40. § (1) bekezdése és (8) bekezdés a) – egyszerűbben a járdán parkolásra – hivatkozva bírságolnak. Magyarán a fotókon is látható, az úttest színétől és anyagától eltérő, igaz a “járdával” azonos térkővel kirakott, egyébként első blikkre „parkolóöblöknek” tűnő terület, ahol többen is leparkoltak, jelentik magát a járdát, amire megy a bírság és a kerékbilincs.

Megkérdeztük Pető Attila KRESZ-szakértőt is, hogy hogyan látja az esetet. Neki két megjegyzése volt. Az egyik, hogy a járda az útnak a gyalogosok közlekedésére szolgáló – az úttesttől szintkülönbséggel, kiemelt szegéllyel, vagy más látható módon elhatárolt – része, a másik pedig, amennyiben a járda az úttesttel egy szintben van, attól korláttal, növényzettel vagy más hasonló módon el kell választani. Útburkolati jel a járda és az úttest elválasztására nem elegendő. Ez alapján pedig elég necces ez az elhatárolási mód, ami alapján bírságoltak.

Mindenesetre egy ilyen kis kaland 11 500 forintos kerékbilincs-leszedési díj mellett, 10 ezer forintos büntetést is magában foglal, miközben ez a parkolási szabályozás korántsem nevezhető éppen a legkorrektebbnek.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20180123_kerekbilincs_parkolas_szabalytalan_kresz

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Ajánlott

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?