Hirdetés

Hírek
Csaknem 18 ezer liter gázolajat adtak el külföldieknek kenőpénz ellenében egy hazai benzinkúton
Csaknem 18 ezer liter gázolajat adtak el külföldieknek kenőpénz ellenében egy hazai benzinkúton
Hirdetés

Csaknem 18 ezer liter gázolajat tankoltak jogosulatlanul, hatósági áron egy Győr-Moson-Sopron megyei benzinkúton. Külföldi autókba és kannákba is több mint 400 alkalommal jutott üzemanyag. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói épp vásárláskor érték tetten a csalókat – adta hírül a NAV.

A benzinkút alkalmazottjai főnökeik tudtával kenőpénz ellenében adták el az üzemanyagot külföldieknek. Rajtaütéskor a vevő éppen fizetett és kenőpénzt adott át.

A pénzügyi nyomozók lefoglalták a helyszínen készült kamerafelvételeket és az online pénztárgépek adatait, illetve házkutatáskor 4 millió forint készpénzt is. Egy nap alatt tíz embert kihallgattak gyanúsítottként.

A nyomozás üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt folyik. A büntetőeljárással párhuzamosan adóigazgatási és jövedéki eljárás is indult.

Hirdetés

A közös razziát a NAV Bevetési Igazgatóságának járőrei mellett, a Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóság kockázatkezelési és jövedéki szakemberei, valamint a Kiemelt Adó- és Vámigazgatóság informatikus szakemberei is segítették.


KAPCSOLÓDÓ:

Mindenki tankol!?- Az ársapka óta rekordszintre emelkedett a hazai töltőállomások forgalma


Forrás: NAV

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés