Hirdetés

 
Csak 10 perce vezetett a rendőrnőt elgázoló kamionos
Csak 10 perce vezetett a rendőrnőt elgázoló kamionos
Hirdetés

Egyórás tárgyalást követően 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték azt a kamionsofőrt, aki hétfőn sodorta el az épp intézkedő fiatal rendőrnőt az M5-ösön – írta a Blikk. A román állampolgárságú férfi bocsánatot kért az áldozat családjától.

A román állampolgárságú T. Andrást halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítják – közölte a Blikk.

A férfi a lap szerint több mint tíz éve dolgozik kamionsofőrként, egymillió kilométert vezetett már csak annál a cégnél, ahol a baleset idején is dolgozott. A tragédia előtt kipihent volt, mindössze 10 perce ült a volán mögött, éppen Hódmezővásárhelyre igyekezett.

Farsang Andrea, a sofőr védője szerint a férfi részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy védence csatornát váltott a rádióján a baleset előtti pillanatokban, az útszakaszon pedig akkora köd volt, hogy mielőtt a rádió­hoz nyúlt, nem látta a rendőrautót és az igazoltató rendőrt sem.

„András szörnyen sajnálja, ami történt, amint találkoztunk a rendőrségen a baleset után, az első kérdése az volt, hogy miként tudna bocsánatot kérni a halott lány szüleitől” – közölte a védő.

A rendőrnő és társa egy autót igazoltattak az autópályán, amikor elgázolta őket a ka­mion. A két éve rendőrként szolgáló 23 éves Menus Anikó a helyszínen életét veszítette, a társát kórházba szállították, ahol megműtötték. Állapota a Blikk szerint jelenleg kielégítő.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170216_kamionsofor_gazolas
 
Hozzászólok a Facebookon
 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés