Velünk tartasz?Célkeresztben a buszsávot jogosulatlanul használók – Folytatódik a BRFK és a BKK közös ellenőrzés-sorozata

Célkeresztben a buszsávot jogosulatlanul használók – Folytatódik a BRFK és a BKK közös ellenőrzés-sorozata

2021-01-20 Facebook
hirdetés

Balesetveszélyes helyzeteket teremtenek, akadályozzák a közösségi közlekedést, míg a szabályos autósokat joggal bosszantják azok a járművezetők, akik szabálytalanul haladnak, vagy akár le is parkolnak a buszsávokban.

A Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében 2021. január 19-én újra célzott közlekedési ellenőrzést szervezett a Budapesti Rendőr-főkapitányság a szabálytalankodók kiszűrésére. Az egynapos akcióban a buszsávban szabálytalanul közlekedő, illetve a buszsávban parkoló járművezetők kiszűrése volt a fő cél.

A rendőrök 12 alkalommal léptek fel olyan sofőrrel szemben, aki szabálytalanul közlekedett a buszok számára kijelölt sávban míg 20 esetben alkalmaztak szankciót a fővárosi rendőrök buszsávban vagy buszmegállóban várakozás miatt.

Természetesen az egyenruhások akkor is intézkedtek, ha más jogsértést, például vezetés közben kézben tartott mobiltelefont, be nem kötött biztonsági övet vagy záróvonal átlépést tapasztaltak.

Összesen 29 helyszíni bírságot és 3 közigazgatási bírságot szabtak ki, 6 járművezetőt feljelentettek, figyelmeztetéssel 7 alkalommal éltek.

 


KAPCSOLÓDÓ:

VIDEÓ: Olyan helyen álltak a rendőrök Zuglóban, ahol imádni fogod őket


Forrás: police.hu


MEGOSZTOM:

Érdekelhet2020-12-25 Facebook

A Jakupcsek Plusz vendége: Csősz Krisztián. “Úton van a magyar, de sokat takar a kanyar?!”

Meghívást kaptunk a Jakupcsek Gabriella által fémjelzett Jakupcsek Plusz-ba, ahol a közlekedésben...

Nézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: