Gondolkodtató
Büntetőfékezett, balesetet okozott az Egér úton, gratulált, majd elhajtott
Büntetőfékezett, balesetet okozott az Egér úton, gratulált, majd elhajtott
Hirdetés

Büntetőfékezett, a sértett emiatt nekiment a párhuzamos sávban haladónak, ezt a vádlott észlelte, de csak kinyúlt a lehúzott ablakon, a hüvelykujját mutatta a sértettek felé, és elhajtott – áll a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádiratában.

A vád szerint a harmincas éveiben járó férfi 2020 augusztusában, a XI. kerületben, az Egér úton haladt, a belső forgalmi sávban, a megengedett 70 km/h-t meghaladó, kb. 85 km/h sebességgel.

A sértett a külső forgalmi sávban autózott, majd, mivel előzni akart, a belső forgalmi sávba ment át, szabályos módon. A vádlott elé érkezett, akinek emiatt pár másodpercig lassítania kellett. Az előzés után a másik autó sofőrje visszatért a külső forgalmi sávba.

A vádlott az előbbi közlekedési helyzet miatt ingerült lett, felvette a másik jármű sebességét, egy ideig mellette haladt, miközben a sofőr felé mutogatott.

Ezután elgyorsult, majd hirtelen mozdulattal bevágott a másik jármű elé, és szándékosan befékezett előtte.
A sértettnek erőteljes fékeznie kellett, valamint elkormányzásra kényszerült, ami miatt nekiütközött a belső forgalmi sávban szabályosan haladó gépkocsinak.

A balesetben szerencsére senki nem sérült meg. A vádlott a másik két jármű ütközését észlelte, de nem állt meg, hanem a vezető oldali lehúzott ablakon kinyúlva, a hüvelykujját mutatta a sértettek felé, majd elhajtott.

A balesetben a két ütköző járműben összesen több mint 1.500.000 Ft kár keletkezett.
Az ügyhöz kapcsolódó felvételen az előzmények, a büntetőfékezés, és az azáltal előidézett ütközés is látható.

A férfit közúti veszélyeztetéssel, valamint rongálással vádolják: felfüggesztett szabadságvesztést, pénzbüntetést, valamint közúti járművezetéstől való eltiltást indítványoztak vele szemben.

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés