Hirdetés

Hírek
Budapest a kátyúk fővárosa, de melyik kerületben van belőle a legtöbb?
Budapest a kátyúk fővárosa, de melyik kerületben van belőle a legtöbb?
Hirdetés

Hazánk fővárosát megszámlálhatlanul sok úthiba rondítja, de vannak olyan kerületek, ahol még az átlagosnál is rosszabb a helyzet.

Az autós navigációra és traffipax előrejelzésre egyaránt tömegek által használt Waze-ben egy ideje már nemcsak dugókat, lerobbant autókat és sebességméréseket lehet bejelenteni, hanem akár földön heverő tárgyakat és kátyúkat is. A Waze magyarországi közössége pár napja hozta nyilvánosságra Budapest aktuális kátyútérképét, most pedig számos érdekes adattal szolgálat ezzel kapcsolatban.

Kiderült, hogy 2017-ben eddig 28 991 darab budapesti kátyúról tettek bejelentést a fővárosban autózók. Ezek közül messze a legtöbb, több mint 6000 példány a XIV. kerületben található, ami mögött az egyaránt 3-3 ezer körüli kátyúval „büszkélkedő” IX., illetve X. kerület következik a sorban. E tekintetben az I. kerületben a legjobb a helyzet, ezenkívül pedig az V. és XXIII. kerületben autózóknak sincs okuk a panaszra.

© Waze.hu

A kialakult helyzet értékelésében azonban fontos szerepet játszik az is, hogy az adott kerületek mekkora méretűek, ugyanis nagyjából ezzel arányosan rendelkeznek több-kevesebb útfelülettel, amin a bejelentett kátyúk eloszlanak. Így már a VI., a VII és a XIV. kerületben a legrosszabb a helyzet, a területarányosan legkevesebb kátyú pedig jelenleg a XXIII., XVII., illetve XXII. kerületben található.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170510_budapest_a_katyuk_fovarosa_de_melyik_keruletben_van_a_legtobb
 

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés