Hirdetés

Hírek
Bőven van idő a kocsit vizsgára vinni, ha a veszélyhelyzet alatt lejárt a műszakid
Bőven van idő a kocsit vizsgára vinni, ha a veszélyhelyzet alatt lejárt a műszakid
Hirdetés

A veszélyhelyzet alatt több autó műszakija is lejárt, kiderült, mennyi idejük van a tulajdonosoknak a vizsgák pótlására. – írja az Origo.

A kormány döntése értelmében június 18-án véget ért a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet Magyarországon. A veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok, köztük a forgalmi engedélyek érvényességét meghosszabbították.

Az Információs és Technológiai Minisztérium (ITM) úgy tájékoztatta az Origót, hogya veszélyhelyzet június 18-i megszűnését követően 180 napjuk van arra az autótulajdonosoknak, hogy pótolják az elmaradt műszaki vizsgákat.A rendkívüli intézkedésekről szóló rendelet korábban azt mondta ki, hogy a lejáró okmányok a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek, ezt fél évre tolták ki.

A veszélyhelyzet ideje alatt lejárt vagy a megszűnését követő 15 napon belül lejáró forgalmi engedélyek a veszélyhelyzet megszűnését követő 180 napig érvényesek. Fontos különbség a korábbi előíráshoz képest, hogy az okmány érvényességének meghosszabbítása nemcsak a magánszemélyek, hanem a vállalkozások, más jogi személyek által üzemeltetett gépjárművekre is érvényes”– írta az ITM.

Hirdetés

Hasonlóan módosították a közlekedési képzéssel kapcsolatos határidőket is,mert a vizsgáztatás két hónapos szüneteltetése miatt sokan kerülhettek volna olyan helyzetbe, hogy nem tudják tartani a jogszabályi határidőket.

A legtöbbeket érintő változás, hogy a közúti járművezető-képzési határidők, ha azok a veszélyhelyzet időtartama alatt vagy annak megszűnését követő 15 napon belül járnak le, a veszélyhelyzet megszűnését követő 180. napig meghosszabbodnak.

Borítókép: illusztráció


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés