SOS Mobilgumis
IDŐPONTFOGLALÁS GUMISZERELÉSRE:
+3670-88-585-88
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Velünk tartasz?


Bőven van idő a kocsit vizsgára vinni, ha a veszélyhelyzet alatt lejárt a műszakid

Bőven van idő a kocsit vizsgára vinni, ha a veszélyhelyzet alatt lejárt a műszakid

2020-06-19 Facebook
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

A veszélyhelyzet alatt több autó műszakija is lejárt, kiderült, mennyi idejük van a tulajdonosoknak a vizsgák pótlására. – írja az Origo.

A kormány döntése értelmében június 18-án véget ért a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet Magyarországon. A veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok, köztük a forgalmi engedélyek érvényességét meghosszabbították.

Az Információs és Technológiai Minisztérium (ITM) úgy tájékoztatta az Origót, hogya veszélyhelyzet június 18-i megszűnését követően 180 napjuk van arra az autótulajdonosoknak, hogy pótolják az elmaradt műszaki vizsgákat.A rendkívüli intézkedésekről szóló rendelet korábban azt mondta ki, hogy a lejáró okmányok a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek, ezt fél évre tolták ki.

A veszélyhelyzet ideje alatt lejárt vagy a megszűnését követő 15 napon belül lejáró forgalmi engedélyek a veszélyhelyzet megszűnését követő 180 napig érvényesek. Fontos különbség a korábbi előíráshoz képest, hogy az okmány érvényességének meghosszabbítása nemcsak a magánszemélyek, hanem a vállalkozások, más jogi személyek által üzemeltetett gépjárművekre is érvényes”– írta az ITM.

Hasonlóan módosították a közlekedési képzéssel kapcsolatos határidőket is,mert a vizsgáztatás két hónapos szüneteltetése miatt sokan kerülhettek volna olyan helyzetbe, hogy nem tudják tartani a jogszabályi határidőket.

A legtöbbeket érintő változás, hogy a közúti járművezető-képzési határidők, ha azok a veszélyhelyzet időtartama alatt vagy annak megszűnését követő 15 napon belül járnak le, a veszélyhelyzet megszűnését követő 180. napig meghosszabbodnak.

Borítókép: illusztráció


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-11-05 Facebook

Magazinműsor-riport: Büntetőfékezés és egy ítélet volt a téma a Kékfényben – VIDEÓ

A büntetőfékezéssel - ami sajnos mindenki által ismert fogalommá vált hazánkban -...

Nézettségünk: 2020. 3. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: