Hirdetés
Hírek
Borzalmas állapotban van a Népligeti felüljáró – Januártól korlátozzák rajta a forgalmat
Borzalmas állapotban van a Népligeti felüljáró – Januártól korlátozzák rajta a forgalmat
Hirdetés

Sok más budapesti átkelőhöz, hídhoz hasonlóan a Népligeti felüljáró is több éve vár a felújításra. A szükséges korszerűsítési munkák sajnos elmaradtak az elmúlt évtizedekben, ennek mára meglett a következménye: a főváros egy újabb felüljárót örökölt, amelynek közlekedési szerepe kiemelt, ugyanakkor rendkívül rossz állapotban van – és mielőbbi felújításra szorul – olvasható a BKK közleményében

A Népligeti felüljáró állapota egyre csak romlik, a korszerűsítéséhez pedig forrás kell, amellyel jelenleg sem a Fővárosi Önkormányzat, sem a BKK nem rendelkezik.

A biztonságos használat érdekében 2022. január 1-től, szombattól a 12 tonnánál nehezebb járművek nem hajthatnak át a felüljárón, ebbe a kategóriába tartoznak az Üllői úton közlekedő csuklós autóbuszok is.

A személygépkocsival közlekedők továbbra is biztonságosan használhatják az átjárót, amelynek állapotát a BKK és a Budapest Közút szakemberei folyamatosan vizsgálják.

A korlátozás a BKK 100E repülőtéri gyorsjáratát is érinti, amely közvetlen kapcsolatot biztosít Budapest belvárosa, valamint a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között. A repülőtéri járat januártól az átkelőt elkerülve, a Népligeten át közlekedik mindkét irányban, ez néhány perces menetidőnövekedést okozhat – közölték

Forrás: BKK / borítókép: google maps

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája