Hirdetés

Hírek
FOTÓK: Börtönt kaphat a férfi, aki tolatás közben okozott balesetet az M7-es autópályán
FOTÓK: Börtönt kaphat a férfi, aki tolatás közben okozott balesetet az M7-es autópályán
Hirdetés

Súlyos egészségromlást eredményező közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy hatvanas éveiben járó férfival szemben, aki a vád szerint miután elvétette, hátramenetben próbált visszajutni az M7-es autópálya balatonvilágosi kihajtójához, ám ezzel balesetet okozott.

A vádirat szerint az elkövető 2020. augusztus 26-án hajnalban egy kisbusszal Siófok felől Budapest irányába szállított utasokat az M7-es autópályán, hogy Veszprémbe vigye őket. A sofőrnek ehhez a balatonvilágosi kihajtónál kellett volna letérnie a sztrádáról, ám azt figyelmetlenségből elvétette.

A vádlott ezek után a KRESZ szabályait megszegve, a lehajtót követő mintegy 300 méterrel megállt az autópálya műszaki sávjában, majd hátramenetbe kezdett, miközben a buszt a külső forgalmi sávba kormányozta.

A kisbusz mögött mintegy 130 km/órás sebességgel, szabályosan közlekedő személyautó sofőrje azonban nem számíthatott arra, hogy autópályán hátramenetet végző jármű közlekedik, melyet az éjszakai látási viszonyok miatt ráadásul későn is észlelt, ezért gépkocsijával a busznak ütközött.

A balesetet szenvedő jármű mögött, vele azonos forgalmi sávban még egy személyautó haladt, melynek vezetője már észrevette a forgalmi akadályt, azt balról próbálta kikerülni, ám gépkocsijának hátsó részével így is az előtte lévő autónak, majd tovább haladva a belső szalagkorlátnak ütközött.

Hirdetés

Forrás: ugyeszseg.hu

A baleset következtében a kisbusz két utasa, valamint a busznak ütköző személygépkocsi vezetője nyolc napon túl gyógyuló töréses sérüléseket szenvedett, melyek az egyik utas esetében súlyos egészségromláshoz is vezettek.

Két másik utasnak, valamint a vádlottnak nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben, akinek szabályszegései önmagukban is alkalmasak voltak arra, hogy az autópályán közlekedők életét, testi épségét közvetlen veszélynek tegyék ki, börtönbüntetés kiszabására, a közügyek gyakorlásától, valamint a közúti járművezetéstől történő eltiltásra tett indítványt.

Forrás: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés