Hirdetés
Hírek
Bódult állapotban lévő sofőr próbált elmenekülni a rendőrök elől Devecsernél
Bódult állapotban lévő sofőr próbált elmenekülni a rendőrök elől Devecsernél
Hirdetés

Ittas vezetésért korábban már bevonták a jogsiját annak a férfinak, aki Devecser közelében hajtott árokba, miközben a rendőrök elől próbált menekülni. A férfin elvégzett gyorsteszt THC-ra pozitív eredményt mutatott – közölte a 112press.

Az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai 2020. augusztus 25-én a délelőtti órákban a 8-as számú főúton akartak megállítani egy személygépkocsit ellenőrzés céljából. A rendőröket észlelve a jármű vezetője nagyobb sebességre kapcsolt, és elhajtott előlük Devecser irányába. Devecsernél, a 8-as számú főút és a 8402-es számú út kereszteződéséhez érve balra, Noszlop irányába akart kanyarodni a kocsival, azonban a helytelenül megválasztott sebessége miatt lesodródott az útról, majd a jobb oldali útpadkán keresztül a vízelvezető árokba hajtott.

A sofőr a járműből kiszállva a közeli erdős területen keresztül próbált elmenekülni, de a helyszínre érkező járőrök elfogták és igazoltatták.

Az ellenőrzés során megállapították, hogy a 27 éves tapolcai lakos vezetői engedélyét ittas járművezetés miatt korábban már bevonták, majd az eltiltás lejártát követően nem vett részt utánképzésen.

Hirdetés

Továbbá a férfival szemben kábítószer gyorstesztet alkalmaztak az intézkedő rendőrök, mely THC tekintetében pozitív eredményt mutatott.

Az országos körözési rendszer adatai alapján több hatóság is elrendelte a férfi körözését, ezért előállították az illetékes rendőrkapitányságra és őrizetbe vették.

A rendőrök a férfit kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és büntetőeljárást indítottak, továbbá vele szemben engedély nélküli vezetés, illetve közúti közlekedés rendjének megzavarása miatt szabálysértési feljelentést tettek

Forrás: 112press.


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája