Hirdetés

Gondolkodtató
Biztosan átalakul Rákosrendező. Szijjártó Péter aláírta a maxi-Dubajról szóló szerződést
Biztosan átalakul Rákosrendező. Szijjártó Péter aláírta a maxi-Dubajról szóló szerződést
Hirdetés

A magyar külgazdasági és külügyminiszter, valamint Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, az Egyesült Arab Emírségek külkereskedelmi államminisztere Budapesten aláírták a maxi-Dubajról szóló szerződést. – közölte az Index.

Mindkét fél nagyon bizakodó a projekttel kapcsolatban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk az Indexen, megkezdődött a Rákosrendező előkészítése a mini- vagy éppen maxi-Dubaj néven ismertté vált projekthez. Ez pedig azzal indult, hogy azokat a szolgálati lakásokat, amelyekben ma MÁV-alkalmazottak laknak – van, aki fel is újította már –, az ott élőknek 30 napon belül el kell hagyniuk. Ha nem költöznek ki időben, a MÁV polgári peres eljárást indít ellenük, amelynek a költségeit is rájuk terhelik.

Ennek értelmében az Eagle Hills Properties egy komplett új városnegyedet épít Rákosrendezőn, amely egy 5 milliárd eurós beruházás, és magasházakból, irodaházakból, valamint luxuslakásokból álló épületegyüttest jelent. Emellett – sajtóhírek szerint – egy 220-240 méter magas felhőkarcolót is felhúznának, amely majdnem száz métert verne a jelenleg legmagasabb Mol-toronyra.

Hirdetés

Szijjártó szerint: „Ez egy komplex, nagy városfejlesztési beruházás, új minőséget ad Budapestnek és felkerülünk arra a térképre, amelyen csak és kizárólag világvárosok vannak.”

Az aláírás önmagában nagyon fontos állomás a két ország közötti együttműködés útján, amely több mint harminc éve kezdődött. 2019 óta megháromszorozódott a két ország közti külkereskedelmi forgalom, és reméljük, hogy a jövőben is fogunk együtt dolgozni

– mondta Thani bin Ahmed Al Zeyoudi a közös sajtótájékoztatón.

Borítókép: Google Maps

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés