VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Bezártak egy elég nagy kaput a lopott importautók előtt


SOS Autóklíma töltés
hirdetés

Módosult egy fontos szabályozás a külföldről behozott használt autók forgalomba helyezésével kapcsolatban.

Eddig az év híre az import használt autókra vágyóknak – amelyet a Totalcardolgozott fel részletesen –, hogy január elsejétől a külföldről behozott autókra is kell eredetiségvizsgálatot csináltatni az első magyarországi forgalomba helyezés előtt.

Eddig kizárólag a belföldi piacon megforduló, illetve az Európai Gazdasági Térségen kívülről származó járműveket kellett megvizsgáltatni az átíratás előtt. December 30-án viszont egy kormányrendelettel megváltoztatták a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról szóló rendeletet, így januártól a külföldről behozott használt autók is kivétel nélkül kizárólag a vizsgálat után kaphatnak magyar rendszámot.

Az autó motorméretétől függően 17-20 (teherautóknál 22) ezer forinttal fejeli meg a külföldről behozott autók üzembe helyezési költségeit – írja a Totalcar.

Mindez alapvetően egy-két tipikus csalási módszer ellen hatékony lehet, mint például a klónozás, vagyis amikor egy lopott autóba beütik egy hozzá teljesen hasonló, de teljesen máshol lévő autó alvázszámát, majd továbbértékesítik, elvileg tiszta papírokkal. Eddig itthon csak azt ellenőrizték, hogy a gyári azonosítószámok ugyanazok legyenek az autón, mint a papírjain, mostantól viszont a számok eredetiségét is vizsgálják.

Garancia ugyanakkor nincs a teljes megtisztulásra és a Totalcar is felidéz néhány esetet, amikor mit sem ért az eredetiségvizsga, mert később kiderült, hogy problémás az autó, a vizsgáló cég jogi felelősségét mégsem tudták igazolni. Az elvi kártérítést nehéz érvényesíteni, az ilyen problémás autókat pedig lefoglalja a rendőrség, vagyis a tulajdonos mindenképpen rosszul járhat.
Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20180109_eredetiseg_vizsga_kulfodi_auto

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

ÉrdekelhetCégeknek

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?