VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Bezártak egy elég nagy kaput a lopott importautók előtt


SOS Mobilgumis
SOS Autóklíma töltés
hirdetés

Módosult egy fontos szabályozás a külföldről behozott használt autók forgalomba helyezésével kapcsolatban.

Eddig az év híre az import használt autókra vágyóknak – amelyet a Totalcardolgozott fel részletesen –, hogy január elsejétől a külföldről behozott autókra is kell eredetiségvizsgálatot csináltatni az első magyarországi forgalomba helyezés előtt.

Eddig kizárólag a belföldi piacon megforduló, illetve az Európai Gazdasági Térségen kívülről származó járműveket kellett megvizsgáltatni az átíratás előtt. December 30-án viszont egy kormányrendelettel megváltoztatták a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról szóló rendeletet, így januártól a külföldről behozott használt autók is kivétel nélkül kizárólag a vizsgálat után kaphatnak magyar rendszámot.

Az autó motorméretétől függően 17-20 (teherautóknál 22) ezer forinttal fejeli meg a külföldről behozott autók üzembe helyezési költségeit – írja a Totalcar.

Mindez alapvetően egy-két tipikus csalási módszer ellen hatékony lehet, mint például a klónozás, vagyis amikor egy lopott autóba beütik egy hozzá teljesen hasonló, de teljesen máshol lévő autó alvázszámát, majd továbbértékesítik, elvileg tiszta papírokkal. Eddig itthon csak azt ellenőrizték, hogy a gyári azonosítószámok ugyanazok legyenek az autón, mint a papírjain, mostantól viszont a számok eredetiségét is vizsgálják.

Garancia ugyanakkor nincs a teljes megtisztulásra és a Totalcar is felidéz néhány esetet, amikor mit sem ért az eredetiségvizsga, mert később kiderült, hogy problémás az autó, a vizsgáló cég jogi felelősségét mégsem tudták igazolni. Az elvi kártérítést nehéz érvényesíteni, az ilyen problémás autókat pedig lefoglalja a rendőrség, vagyis a tulajdonos mindenképpen rosszul járhat.
Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20180109_eredetiseg_vizsga_kulfodi_auto

MEGOSZTOM:

Ne kockáztass, vegyél kamerát itt:

hirdetés

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?