Hirdetés

Hírek
Bevetették a gyorshajtók elleni csodafegyvert a szomszédban
Bevetették a gyorshajtók elleni csodafegyvert a szomszédban
Hirdetés

Szerbiában már élesben működik a sztrádákon az átlagsebesség-mérés.

A gyorshajtók elleni egyik – nehezen kikerülhető – módszer az úgynevezett átlagsebesség-mérés, amelyet Szerbiában be is vezettek – derül ki a Magyar Szó Online és a Szabad Magyar Szó szerbiai magyar nyelvű hírportálok beszámolóiból.

Hirdetnél itt??? Katt ide!

Hirdetés

Vladimir Rebic, a Szerbiai Rendőrség igazgatója közölte, hogy a fizetőkapuk közötti átlagos sebesség mérése és a gyorshajtók büntetése megkezdődött, a szerb útfenntartó cégtől pontos információkat kapnak arról, ki mikor haladt át a fizetőkapun. A szerb szabályok szerint azt büntetik, aki túllépi a 120 km/h-s sebességet. Ugyanakkor Bozo Prelevic korábbi belügyminiszter értelmetlennek és alkotmányellenesnek nevezte a fizetőkapuk közötti átlagsebesség mérésének bírságolását. Szerinte a gyakorlatban nem fogják tudni megfelelően alkalmazni az előírásokat.

Az átlagsebesség-mérés (section control) lényege, hogy egy-egy autós sebességét két pont között méri az eltelt idő és a megtett kilométerek hányadosa szerint. Ha ez a sebesség meghaladja az adott útszakaszra érvényes sebességhatárt, akkor büntetéssel számolhat az autós.

Forrás: http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/bevetettek_a_gyorshajtok_elleni_csodafegyvert_a_szomszedban.646793.html

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés