Gondolkodtató
Beperelte a BMW-t egy magyar férfi a leégett autója miatt
Beperelte a BMW-t egy magyar férfi a leégett autója miatt
Hirdetés

A férfi autója még 2020-ban égett ki, teljesen váratlanul. Szerencsére nem történt tragédia, azonban a BMW totálkáros lett.

Leégett autója miatt beperelte a németországi BMW-t egy magyar férfi. A Blikk cikke szerint a középkorú férfi autója néhány évvel ezelőtt, egészen pontosan 2020. július 15-én egy benzinkúton lobban lángra, és csak a szerencsén múlott, hogy nem történt tragédia.

A károsult esetet sajnos nem egyedi, egy gyártási hibának köszönhetően akkoriban számos luxusautó vált a tűz martalékává a közutakon.

A szerencsétlenül járt férfi éppen családjával utazott Balaton felől Budapest irányába, amikor megálltak egy töltőállomáson. Ekkor a kocsi motorja váratlanul leállt, minden hibajelzés nélkül kigyulladt, és füst kezdett szivárogni.

Hirdetés

„Hatalmas lángoszlop lövellt ki a motortérből, de még szerencsére időben ki tudtunk szállni. A kúton dolgozó férfi tucatnyi tűzoltókészüléket használt el, végül a tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat, de addigra már a fél kocsi megsemmisült” – mondta a férfi a portálnak.

A tulajdonos már korábban, 2019 márciusában bevitte a Németországból vásárolt kocsit a szakszervizbe, de akkor semmilyen problémát nem észleltek rajta, mondván, minden rendben van, ne aggódjon. Később értesült arról, hogy több hasonló autó is kigyulladt, melyek motorjainak sorozatszáma megegyezett az övével, ezért újra szervizbe vitte. Végül tavaly nyáron hivatalos levelet kapott a gyártótól, melyben felhívták a figyelmét a problémára, és kértek, hogy mielőbb vigye vissza a járművet a hibás alkatrész kicserélésére.

Azonban sajnos az ő autója már leégett a hiba miatt. A férfi nem hagyta annyiban a történteket, és ügyvédhez fordult. Az ügy most ott tart, hogy nemrég keresetlevelet nyújtottak be a bíróságra a gyártó, a BMW Németország ellen. A Blikk megkereste az ügyben a BMW Németországot is, de még nem kapott választ.

Borítókép: illusztráció


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés