Hírek
Belvárosi razzia: Több mint félezer embert, 235 járművet ellenőriztek, összesen 13 embert fogtak el vagy állítottak elő
Belvárosi razzia: Több mint félezer embert, 235 járművet ellenőriztek, összesen 13 embert fogtak el vagy állítottak elő
Hirdetés

Tolvaj, bódult sofőr, garázdák, engedély nélkül vezető sofőrök elfogását eredményezte a BRFK komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzése péntek éjszaka a fővárosban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság átfogó akciót szervezett a Készenléti Rendőrség egyenruhásai és a társszervek bevonásával 2023. november 17-én estétől másnap reggelig a főváros V., VI. és VII. kerületében. A 60 rendőr munkáját az ellenőrzés során az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület, a Belváros-Lipótváros Önkormányzat és a Belváros-Lipótváros Közterület-felügyelet, a Budapest Főváros Kormányhivatal és a Budapesti Közlekedési Központ munkatársai segítették.

A rendőrök több mint félezer embert, 235 járművet ellenőriztek, összesen 13 embert fogtak el vagy állítottak elő. Köztük négy személyt lopás, garázdaság, bódult állapotban járművezetés bűncselekmények elkövetése közben értek tetten, de intézkedniük kellett kábítószer birtoklása miatt, intézetből szökött fiatalokkal, és szabálysértés miatt körözött emberekkel szemben is. Az akció ideje alatt az egyenruhások két embert találtak, akik egészségügyi ellátásra szorultak.

Hirdetés

A rendőrök ellenőrizték a közterületek rendjét, egy eltiltott és két engedély nélküli járművezetőt állítottak elő, közülük az egyiket eltűnés miatt is körözték. Ezen felül közlekedési szabálysértések miatt volt szükség intézkedésre, többek között forgalomból kivont gépkocsi, lejárt műszaki érvényesség, megállás szabályainak be nem tartása, záróvonal átlépése miatt.

A vendégekre és a biztonsági személyzetre kiterjedően ellenőriztek egy V. kerületi szórakozóhelyet, ahol nem fedtek fel jogsértést vagy hiányosságot. A társhatóságokkal közösen 205 taxit ellenőriztek. Az egyik sofőrt engedély nélküli vezetés miatt állítottak elő, öt hatósági jelzést vettek el engedély nélküli személyszállítás miatt, és egy helyszíni bírságot szabtak ki.

Rendőrök és más hatóságok bevonásával zajló komplex ellenőrzést minden hónapban szervez a Budapesti Rendőr-főkapitányság a belvárosi kerületekben – amellett, hogy itt a hétvégi időszakokban is kiemelt rendőri jelenlétet biztosítanak.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés