SOS Mobilgumis
-hirdetés-
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)


Bekeményítettek a horvátok. Akár 870 ezer forintra büntethetnek

Bekeményítettek a horvátok. Akár 870 ezer forintra büntethetnek

2019-07-25 Facebook bpiautosok.hu

Kövesd, hogy képben legyél!

2700 EURÓRA NŐTT A KÖZLEKEDÉSI SZABÁLYSÉRTÉSÉRT KISZABHATÓ BÍRSÁG HORVÁTORSZÁGBAN – írja a 112press.hu cikke

Írják továbbá:

Igen tetemes bírságösszegekre számíthat az, aki a jövőben megszegi a közúti közlekedés szabályait Horvátországban. A megengedett sebesség túllépése legalább 50 km/órával, a tilos jelzésen való áthaladás, az ittas- vagy kábítószer hatása alatti vezetés is a legmagasabb összegű bírság kiszabását vonja maga után, amelynek összegét magyar pénzre átszámítva 870 ezer forintra, az eddigi büntetés duplájára emelte a horvát Parlament.

- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Horvátország egyike a legnépszerűbb európai turisztikai célországoknak, különösen a nyári időszakban, amikor a páratlan szépségű, öblökkel, félszigetekkel és szigetekkel erősen tagolt tengerparton rekordméretűvé válik a turistaforgalom. Az országon belül a leglátogatottabb régiónak a dalmát tengerpart számít.

Horvátország a magyar turisták által is nagyon kedvelt, évente mintegy 600-800 000 honfitársunk látogat el dél-nyugati szomszédunk valamely vidékére. Az elérhető távolság és a jó úthálózat miatt a Horvátországba utazók többsége személygépkocsit választ utazása eszközéül. Ezért a közúton közlekedőknek nem árt tudniuk, hogy a jövőben a közlekedési szabályok ellen vétők az eddigieknél súlyosabb szankciókra számíthatnak.

A horvát Parlament ugyanis szigorúbb rendelkezéseket fogadott el a nagyobb kockázatú közlekedési szabályszegések elkövetése esetén. A legfőbb jogalkotó testület ugyanis megállapodott a közúti közlekedésbiztonsági törvény módosításáról, és szigorúbb büntetésekkel fenyegeti egyes közúti jogsértések elkövetését.

A kiemelt, legnagyobb közlekedésbiztonsági kockázatot jelentő cselekmények esetében az eddigi 10 000 kuna (1 350 euró) bírságot az igencsak tetemes 20 000 kunára (2 700 euróra), míg a korábbi 5 000 kuna (675 euró) bírságot 15 000 kunára (2 025 euróra), azaz háromszorosára emelték.

A legmagasabb összegű bírságok olyan közlekedési szabályszegésekre vonatkoznak, mint például az autópályán menetiránnyal szemben való közlekedés, a megengedett sebesség túllépése legalább 50 km/órával, a tilos jelzésen való áthaladás, az ittas- vagy kábítószer hatása alatti vezetés (amennyiben a cselekmény során más eredmény – például veszélyhelyzet, közúti baleset – nem következik be), továbbá az alkoholos és kábítószeres vizsgálat megtagadása.

Ugyancsak kiemelt bírságra számíthat az, akinek jogosítványát felfüggesztették, vagy visszavonták, és ennek ellenére vezetői engedélyhez kötött járművet vezet.

- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Azokban az esetekben, amikor a járművezetőt azonos közlekedési szabályszegés elkövetése miatt három éven belül második alkalommal marasztalják el, az érintett járművezető vezetési jogosultságát hat hónap időtartamra felfüggesztik, míg a harmadik azonos jogsértés elkövetésekor a jogosítványt minimum egy évre visszavonják.

A képek illusztrációk.
Forrás: 112press.hu

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.


Érdekelhet100% FIGYELEM! Koncentrálj a Vezetésre!

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…

KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek