Hirdetés

 
Barátok balszerencsés éjszakája
Barátok balszerencsés éjszakája
Hirdetés

Gerinctörést és léprepedést okozott barátainak egy felelőtlen sofőr.

A Nógrád Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a Balassagyarmati Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt fogházbüntetést indítványoz egy 31 éves salgótarjáni férfival szemben, aki a gyorshajtásával igen komoly sérüléseket okozott barátainak. A vád szerint a férfi 2021. november 19-én, éjjel, Salgótarjánban 95-105 km/óra sebességgel vezette gépkocsiját. Az autó a nedves úttesten megcsúszott, felhajtott a járdára, majd egy portaépületnek ütközött.

A balesetben az elől ülő utasnak mellkasi zúzódásos és töréses sérülései keletkeztek, a jobb hátsó ülésen ülő fiatal kirepült az utastérből és több háti- és nyakcsigolyája is eltörött, a bal hátsó utasnak pedig el kellett távolítani a balesetben megsérült lépét. A sofőr sem úszta meg komolyabb sérülések nélkül: több bordája, a mellkas- és a koponyacsontja is eltörött, valamint agyvérzést is szenvedett.

A baleset oka az volt, hogy a vádlott a megengedett sebességet jelentősen túllépte, ugyanis ha 50 km/óra sebességgel hajt, a gépkocsi nem veszítette volna el  a stabilitását és nem ütközött volna az épületnek.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség ezért maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot ellene a Salgótarjáni Járásbíróságon. Ebben – vádlotti beismerés esetére – 1 év fogházbüntetés és 5 év közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett a 367.209 Ft bűnügyi költség megfizettetésére is. A jármű utasai nem csatolták be biztonsági öveiket. Emiatt zuhant ki a gerinctörést szenvedő utas az autóból, és ugyancsak emiatt a rendőrség mindhármuk ellen közigazgatási eljárást kezdeményezett.

Forrás: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés