Hirdetés

Gondolkodtató
Az M5-ön, futva menekült az embercsmpész
Az M5-ön, futva menekült az embercsmpész
Hirdetés

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2023. január 30-án 21 óra 30 perckor az M5-ös autópálya 75-ös kilométerénél megállítottak egy olasz rendszámú személygépkocsit. – írja a police.hu

A sofőr ugyan megállt, de az intézkedést már nem várta meg: kiszállt a kocsiból, átugrott a szalagkorláton és a pályatest másik oldalán, futva kezdett menekülni. Az életveszélyes manővert a rendőrök szakították meg, ugyanis pár másodperc alatt elfogták a férfit. Az egyenruhások gyorsasága könnyen lehet, hogy megmentette a menekülő életét.

Rövid időn belül az is kiderült, hogy a férfi azért iszkolt el, mert a kocsiban rajta kívül kilenc határsértő utazott. A magukat indiai és afgán állampolgárnak valló férfiak sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a 30 éves román sofőr – ellenszolgáltatás fejében – a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

Hirdetés

A férfit előállították, és gyanúsítottként kihallgatását követően őrizetbe veszik. A nyomozók előterjesztést tesznek az embercsempész letartóztatásának indítványozására, a migránsokat pedig a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Így a YouTube-on is megjelensz👇

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x