Hirdetés

Hírek
Az M3-as autópálya szélén próbálta újraéleszteni gyermekét egy nő – Jó ideig senki nem állt meg segíteni
Az M3-as autópálya szélén próbálta újraéleszteni gyermekét egy nő – Jó ideig senki nem állt meg segíteni
Hirdetés

Elképesztő esetet mesélt el közösségi oldalán egy felháborodott csalódott férfi, aki néhány nappal ezelőtt egy kisfiú életéért küzdött. Azt már itt a cikk elején kiemelnénk, hogy a segítséget nyújtó férfi és gyermeke mindketten igazi hősök, ám ennek a cikknek most elszomorító része is lesz és bízunk benne, hogy ad néhány virtuális pofont az embereknek, akiknek a fotelhuszárkodás megy, de valódi vészhelyzetben inkább hátat fordítanak segítségnyújtás helyett. Tényleg ide jutott a társadalom 2022-re?

Már az sem érdekel senkit, ha egy gyermek haldoklik? Majd a másik segít neki, ha pedig mégsem, akkor majd nyomok egy szomorú fejet a róla megjelent cikkre. Sajnos a példa azt mutatja, hogy tényleg sokan így vannak kódolva.

No, de mi is az eset, ami még szerkesztőségünk tagjaiból is ezt a felháborodást váltotta ki? A fentebb már hősként bemutatott férfi facebook bejegyzéséből kiderül, hogy az M3-as autópályán haladva egy álló autóra lettek figyelmesek.

Mellette egy nagyjából hároméves gyermek feküdt a földön, akit édesanyja próbált újraéleszteni, de senki sem sietett a segítségükre.

„Egy kisgyerek fekszik a kocsi mellett az aszfalton és egy nő nyomkodja ütemesen a mellkasát. Senki nem áll még ott. SENKI!!!! Ahogy tudunk kihúzunk a külső sávba, megállás, rohanás vissza hozzájuk. Egy 3 éves forma kisgyerek élettelen teste a földön, egy kétségbeesett sokkos anyuka mentős távirányítással próbálja újraéleszteni, a nagymama kezében pedig a kihangosított telefon. Tétovaság, kétségbeesés, reménytelenség, sokk van bennük” – olvasható Péter bejegyzésében.

A férfi és a fia azonnal a segítségükre sietett, hosszú percekig próbálták újraéleszteni a gyermeket, amíg meg nem érkezett a mentő. Még 10 percig álltak a mentőautó mellett, majd mivel hozzátenni már nem tudtak az eseményekhez, a kíváncsi tömeghez tartozni pedig nem akartak, eljöttek a helyszínről.

Végtelen szomorúság van bennem azt a közönyt látva, hogy több száz ember (köztük szülők, édesapák és édesanyák)
tétlenül nézik végig, hogy egy édesanya kétségbeesetten, sokkos állapotban küzd a kisgyereke életéért az aszfalton,
egy autópálya külső sávjában. Ezt a közönyösséget nem lehet az elsősegélynyújtási ismeretek esetleges hiányával magyarázni. Ezt nem lehet a „sietek”-kel magyarázni. Ezt nem lehet SEMMIVEL sem magyarázni! „- olvasható a dühös és csalódott hangvételű levélben.

Hirdetés

A férfi a bejegyzése alatt egy kommentben megírta, hogy szerencsére a gyermek életét végül sikerült megmenteni.

Persze sokakban felmerül a kérdés, hogy ha látom, hogy egy személy már megállt minek álljak meg én is….? Nos, sosem tudhatod, hogy nincs-e szükség még két segítő kézre. Tudsz segíteni leváltani azt a személyt, aki elkezdte az újraélesztést, de mondjuk a hosszú percek alatt már elfáradt, tudsz segíteni irányítani a mentősöket, kihelyezni egy elakadásjezőt és még sorolhatnánk.

Vagy egyszerűen csak megkérdezed, hogy jól jön-e a segítség, aztán ha kiderül, hogy csak felesleges plusz vagy, na akkor továbbhajtasz. (Persze nem arra gondolunk, hogy ha ott a mentő, vagy már előtted 20 másik ember csatlakozott a mentéshez, akkor menj oda te is 21-nek.)

Nem mondjuk, hogy mindenki gondoljon bele, hogy fordított helyzetben mit várna el, mert szeretnénk, ha még egy gondolat erejéig se kerülne senki ilyen helyzetbe, de jó lenne, ha végre egy kicsit visszatérne az emberekbe az empátia, az hogy nem nézünk át a másikon, ha máskor nem legalább a bajban segítsük már egymást.

Borítókép: OMSZ

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés